SFUMATO

Utorak, 24. rujna 2019. u 20 sati
Hrvatski glazbeni zavod

Nature morte – son vivant

Zbor HRT-a
Tomislav Fačini, dirigent
Stjepan Nodilo, blok-flauta

Galina Grigorjeva:
Vespers
Lament
In Paradisum

Rođena na Krimu 1962., Galina Grigorjeva studirala je u Odesi i Sankt Peterburgu, a usavršavala se u Tallinu. Ostala je djelovati u Estoniji kao slobodna umjetnica. Iznimna suptilnost i melodioznost njezina stila, „orkestracija” polifonije, fluidne teksture i prekrasne harmonije, traženi su na koncertnim programima diljem Europe. Skladbe joj izvode ansambli kao što su Hortus Musicus, Estonski filharmonijski komorni zbor, Moskovski komorni orkestar, Kremerata Baltica, Latvijski državni zbor... Nadahnuće istočnoeuropskom sakralnom glazbom i ranom polifonijom osobito dolazi do izražaja u zborskom opusu. Vespers i In Paradisum, skladbe nastale 2017. odnosno 2012., uglazbljuju sakralne tekstove: Vespers na engleskom jeziku dijelove iz molitvenika, psalama i Evanđelja po Luki, a In Paradisum liturgijski tekst na latinskom. Lament, iz 2000. za solo blok-flautu, kritičar časopisa Gramophone u recenziji skladateljičina albuma Nature morte, opisao je kao „tour de force virtuozne tehnike”.

Pretplata za ciklus Sfumato i ciklus Kanconijer prodaje se na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda od 2. rujna do 17. listopada.

Pretplata za ciklus Sfumato Zbora HRT-a (osam koncerata) i ciklus Kanconijer Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a (četiri koncerta) prodaje se kao jedinstveni paket od 12 koncerata po cijeni od 250 kn za dosadašnje pretplatnike, odnosno 300 kn za nove pretplatnike. Za skupnu kupnju 15 i više pretplatničkih paketa odobravamo popust od 40 %, a za osobe s invaliditetom, uključujući i osobu u pratnji, odobrava se popust od 50%.

Moguće je isključivo gotovinsko plaćanje.

Radno vrijeme blagajne Hrvatskog glazbenog zavoda: od ponedjeljka do petka od 11 do 14 sati i od 19 do 20 sati.
Hrvatski glazbeni zavod
Gundulićeva 6-6a
10 000 Zagreb
01 4830 822