JAZZ ORKESTAR HRT-A U GROŽNJANU

Ponedjeljak, 29. srpnja 2019. u 21.30
Grožnjan

Večer Davora Križića
 
Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent
 
Davor Križić, truba, krilnica
 
 
Hrvatska glazbena mladež i ovoga ljeta pozvala je Jazz orkestar Hrvatsek radiotelevizije (HRT) u slikoviti Grožnjan u kojem će se Orkestar pod vodstvom Saše Nestorovića predstaviti programom kojim se obilježila 30-godišnjica karijere jazz glazbenika Davora Križića.
 
Visokocijenjeni solist Jazz orkestra HRT-a, Davor Križić, slovi za jednog od najvažnijih hrvatskih jazz-glazbenika i najistaknutijeg trubača i krilničara malih i velikih sastava srednje generacije. Njegovo bogato iskustvo nadilazi djelovanje u matičnom orkestru: vodi vlastite sastave, nastupa s cijenjenim domaćim i regionalnim glazbenicima u različitim kombinacijama te bilježi bogatu diskografiju. Iza njega su nastupi s Boškom Petrovićem, Johnnyjem Griffinom, Christianom McBrideom, Matijom Dedićem, Big Bandom RTV Slovenije, Cantus Ansamblom, Cubismom i članovima Afro-Cuban All Starsa, EBU Big Bandom, Boilers Quartetom, sastavom Davor Križić Experiment... Tim više je njegovo djelovanje u Jazz orkestru HRT-a dragocjenije.
 
U 90-ak minuta programa moći će se čuti skladbe iz svih razdoblja Križićeve karijere. Publici u Grožnjanu predstavit će se i kao autor i kao izvođač standarda velikih jazz imena, i to sve pod vodstvom dugogodišnjeg kolege i suradnika Saše Nestorovića.