MAKARSKA JAZZ FESTIVAL

Nedjeljka, 25. kolovoza 2019., u 22 sata
Kačićev trg, Makarska

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a 

Jazz orkestar HRT-a 
Saša Nestorović, dirigent

Darko Rundek, vokal

Još od 1980-ih u sastavu Haustor, a zatim solistički i s projektima kao što su Rundek Cargo Orkestar, Rundek Cargo Trio te u posljednje vrijeme Rundek i Ekipa, Darko Rundek obilježava ne samo hrvatsku, nego i cijelu glazbenu scenu nekadašnje Jugoslavije. Nerijetko ga se naziva i jednim od najvažnijih regionalnih glazbenika. 

Zahvaljujući korijenima u punkersko-novovalnom okružju, najčešće ga se svrstava među rock glazbenike, no Darko Rundek njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom. Još od Haustora, u Rundekovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto, a ako je suditi po dosadašnjim reakcijama, više je nego uspješno iskoristio cijelu big band formaciju koja mu je na raspolaganju u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT), pa se tako Enu, Šejna, Šal od svile, Apokalipso i mnoge druge Rundekove hitove mogu čuti u jazz obradama. 

Programom kojim su do sada oduševili prepunu zagrebačku Gorgonu MSU-a, na dva rasprodana koncerta, te zadarsku publiku Kvart Art festivala, obogatit će i Makarska jazz festival