CUBISMO I JAZZ ORKESTAR HRT-a

Subota, 25. travnja 2020. u 21
Tvornica kulture, Zagreb

 
Promocija albuma Samo ljubav
 
Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, dirigent
Cubismo

Cubismo, omiljeni bend koji već 25 godina donosi plesne ritmove domaćoj publici pripremio je pravu poslasticu. U godini kada slave četvrt stoljeća postojanja izlazi njihov novi album Samo ljubav koji su napravili u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT).
 
Promocija albuma obilježiti će se rasplesanim tulumom u zagrebačkoj Tvornici kulture 25. travnja. Tamo će Cubismo s Jazz orkestrom HRT-a održati veliki koncert u maniri najboljih afro-kubanskih big bendova s polovice 20. stoljeća, ali u modernom duhu. Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a donosi najbolje od oba sastava, spajaju se moćna ritam sekcija Cubisma i snažna puhačka sekcija Jazz orkestra HRT-a.
 
– Suradnja sa jazz orkestrom traje već četiri, pet godina, a kulminirala je u trenutku kada im je umjetnički voditelj postao Miron Hauser, zaljubljenik u kubansku glazbu i neslužbeni dodatni član Cubisma – rekao je Hrvoje Rupčić koji je kroz godine postojanja Cubisma uz Ricarda Luqea postao zaštitno lice benda.
 
Novi album, u izdanju Aquarius Recordsa, izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe. Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuje slavna sedmorka, članovi Cubisma: Ricardo Luque – glavni vokal, Davor Križić – truba, Nenad Grahovac – trombon i vokal, Mario Igrec – gitara, Mario Penton Hernandez – klavir i vokal, Krešimir Tomec – bas gitara, Zdravko 'Barba' Tabain – bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić – bongosi i Hrvoje Rupčić – konge i vokal. Jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser, a jednu potpisuje Marijan Jelenić iz Nole s kojima su na albumu ostvarili i suradnju. Posljednja pjesma na albumu je remake Gibonnijeve Tempere koju izdaju 20 godina nakon prve verzije na albumu Motivo Cubano.
 
Ulaznice (u pretprodaji – 80 kuna) za koncert u Tvornici kulture u prodaji su preko sustava Entrio.