ODGOĐENI KONCERTI 'SUDAR TRADICIJA'

Koncerti 'Sudar tradicija' (Lado, Jazz orkestar HRT-a i Sudar Percussion), zakazani za 23. i 25. svibanj, odgođeni su.
Novi termini bit će objavljeni uskoro, a kupljene ulaznice vrijedit će za nove termine.
 
Povrat novca za kupljene ulaznice vrši se na mjestu gdje je ulaznica i kupljena: na blagajni Lisinskog - od utorka, 14. travnja ili na ulaznice.hr, odnosno na podrska@ulaznice.hr.
 
Organizatori zahvaljuju na razumijevanju.

Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski

 Lado/Jazz orkestar HRT-a/Sudar Percussion

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO
Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije
Sudar Percussion ansambl

Program:
Dobra večer ružo moja
Dumboko je...
Chuchevo kolo
Senjicu senjala
Svirka na gajdama
Oj, mala moja
Alaj Jano i Bilogorsko kolo
Istarski ples br. 2
Bratec kosi
Oj, da mi je  
Hot cakes
Mi smo rekle
Sumrak zagorja

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Sudar Percussion ansambl kroz novo i inovativno ruho predstavljaju raznolikost i ljepote tradicijske glazbe s područja cijele Hrvatske na dosada neviđen način. Tako će se kroz više od deset skladbi aranžera Marka Firsta, Aleksandra Vešića, Ivane Kuljerić Bilić i Zorana Šćekića moći čuti napjevi karakteristični za pojedine hrvatske regije poput međimurske popevke, istarskog tarankanja, ojkanja, klapskog pjevanja i dr. 
 
Ideja projekta je približiti tradicijsku glazbu svim generacijama na jedinstven način i karakterističnim zvukom povezati 40 glazbenika triju različitih ansambala. 
 
U središtu projekta su, uz hrvatske tradicijske instrumente i vokale umjetnika Ansambla LADO, različite vrste udaraljki na kojima sviraju članovi Sudar Percussion ansambla, kao i specifični instrumenti izvrsnog Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.