SUNČANA STRANA PRISAVLJA uživo na HRT - HTV3

Zbog pogoršane epidemiološke situacije koncert koncert Tamburaškog  orkestra HRT-a i sastava Meštrović & Expresto, održat će se bez prisustva publike, no izravni prijenos uvodne emisije Glazbene obitelji urednice Lejdi Oreb i koncerta pratite na Trećem programu Hrvatske televizije i valovima Radio Sljemena od 20.15.

Bili smo primorani ograničiti publiku na sudionike snimanja. Sam proizvodni proces uključuje oko stotinu ljudi među kojima su gosti emisije koja se snima u studiju na otvorenom, glazbeni izvođači na koncertu te ekipa radijskih i televizijskih profesionalaca. Nužno je provoditi najveće mjere opreza kako se funkcioniranje kompleksnog sustava kakav je HRT s projektima u čijoj realizaciji sudjeluje velik broj osoba ne bi doveo u pitanje. Ostavljamo otvorenu mogućnost da se odluka o ograničenju posjetitelja promijeni u skladu sa zdravstvenom situacijom pa gledateljima preporučujemo da prate Facebook stranicu orkestra na kojoj će se promptno objavljivati najnovije vijesti.

Srijeda, 15. srpnja 2020. od 21
Ljetna pozornica s južne strane zgrade HRT-a, Prisavlje 3

Meštrović & Expresto
Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent

G. Rossini - obr. N. Kalogjera
Seviljski brijač, uvertira

J. Offenbach – obr. M. Meštrović
Can-Can

G. Bizet – obr. M. Meštrović
Carmen

P. I. Čajkovski / D. Šostakovič - obr. M. Meštrović
Labuđe jezero / Valcer br. 2

M. Meštrović
Kineska rapsodija

A. Vivaldi – obr. M. Meštrović
Četiri godišnja doba – Jesen, 2. stavak

M. Meštrović
Jerihonski bedemi

M. Meštrović
Kobrin ples

J. Brahms - obr. M. Meštrović
Mađarski ples br. 2

S. Leopold
Na fašniku

W. A. Mozart – obr. S. Šoštarić
Mala noćna muzika

W. A. Mozart – obr. M. Meštrović
Alla Turca

A. Vivaldi – obr. M. Meštrović
Četiri godišnja doba – Zima

J. Strauss st.
Radetzky March

Suradnja sastava Meštrović & Expresto i Tamburaškog orkestra HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda nastavlja se na ljetnoj pozornici HRT-a sa Sunčane strane Prisavlja. Sastav utemeljen 2009., prvi je koncert održao na Festivalu hrvatske glazbe u Beču u studenom 2009. i od tada neumorno nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući Japan i Kinu. S Tamburaškim orkestrom HRT-a prvi se put udružio na spektakularnom koncertu kojim je otvorena protekla sezona ciklusa U ozračju tambure u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u. Tada su pijanist i skladatelj Matej Meštrović te pijanistica Kristina Bjelopavlović Cesar i udaraljkaš Borna Šercar obilježili desetu obljetnicu svojega zajedničkog djelovanja, a sada Meštrović & Expresto ponovno stižu u goste Tamburaškom orkestru HRT-a kako bi nam ponudili još jedan poseban glazbeni doživljaj: spoj etna i klasike u obradama popularnih opernih, baletnih, simfonijskih, ali i originalnih skladbi.

Uoči koncerta, na ljetnoj pozornici emisija urednice Lejdi Oreb, pod nazivom Glazbene obitelji uz izravni prijenos na Trećem programu HTV-a. Koncert se može pratiti i u izravnom prijenosu na Radiju Sljeme.