SFUMATO

Utorak, 27. listopada 2020. u 20 sati
Dvorana Voda (bivša dvorana Kornati), Centar City Plaza Zagreb, Slavonska avenija 6, Zagreb

Tomislav Fačini, dirigent
Sreten Mokrović, narator
Monika Cerovčec, sopran
Martina Gojčeta Silić, mezzosopran
Roko Radovan, tenor
Marko Špehar, bas
Branimir Pustički, violončelo
Mirjana Krišković, Veronika Ćiković, harfe
Marko Mihajlović, Hrvoje Sekovanić, Nicolas Sinković, Fran Krsto Šercar, udaraljke

 
Berislav Šipuš: Pasija
 
Zbor HRT-a praizvodi novo djelo Berislava Šipuša - Pasija. Tematizirajući pasiju, skladatelj je zapisao: „Riječ pasija ima uistinu mnogo značenja... Svjestan da ta riječ govori već kroz sebe samu o „muci, patnji, stradanju…“, krenuo sam razmišljati ne samo o patnjama i muci i stradanju jednog čovjeka, već o onoj patnji, muci i stradanju koja i danas obilježavaju naš svekoliki Svijet i naše živote, i koja se sva događaju ljudima, ljudskim bićima koja su tu, pored nas, blizu, 'iza ugla' naših malih građanskih života. Stoga će tekstovi, stihovi, dolaziti na raznim jezicima, iz pera različitih pisaca. Velik je to izazov, kao i sastav za koji sam se odlučio: s jedne strane masa ljudskih glasova velikog zbora, solista i naratora, koja će se pokušati oduprijeti snazi velikog broja udaraljki, a s druge strane trenuci meditacija, introspekcije i dramatične nježnosti koje sve zajedno nose samo glasovi dviju harfi, i jedno, usamljeno violončelo...”

Ulazak u dvoranu Voda za pretplatnike ciklusa Sfumato iz sezone 2019/2020 je slobodan uz predočenje pretplatničke iskaznice. Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja posjetitelja, molimo da nam svoj dolazak najavite na broj telefona 01/ 634 2597, radnim danom od 9 do 14 sati ili na e-mail adresu zbprijava@hrt.hr, najkasnije do ponedjeljka 26. listopada. Molimo Vas da radi evidencije posjetitelja u dvoranu dođete najkasnije do 19.30, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Izravni prijenos koncerta možete pratiti na Trećem programu Hrvatskog radija (HRT – HR3) i Trećem programu Hrvatske televizije (HRT – HTV3).