Album Tumbao predstavljen na Sunčanoj strani Prisavlja

11:20 / 15.07.2020.

Autor: M.Š./HRT

Cubismo i Jazz orkestra HRT-a

Cubismo i Jazz orkestra HRT-a

Foto: - / HRT

Koncertnom promocijom albuma Tumbao grupe Cubismo i Jazz orkestar HRT-a s gostima iz grupe Nola nastavljen je veliki ljetni open-air projekt HRT-a – 'Sunčana strana Prisavlja'.
Koncertnom promocijom albuma Tumbao grupe Cubismo i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) s gostima iz grupe Nola nastavljen je veliki ljetni open-air projekt HRT-a – Sunčana strana Prisavlja.

Jazz orkestar HRT-a i Cubismo surađuju još od 2017. kada su za završetak jazz ciklusa priredili vatrenu latino fiestu  kojom su oduševili prepunu dvoranu Gorgana zagrebačkom MSU-a. Nakon toga skladbe u jazz aranžmanima iz bogate povijesti Cubisma oduševljavale su publiku na otvorenim pozornicima Šibenika, Slavonskog Broda, Zadra i Zagreba. Bogata i plodna suradnja konačno je i trajno tonski zabilježena te je krajem svibnja u izdanju Aquarius Recordsa izdan zajednički album Tumbao.

Popularni hitovi Cubisma u jazz aranžmanima Mirona Hausera, Andreasa Marinella, Maria Pentona Hernandeza i Maria Igreca uz glas Ricarda Luquea, Lazara Ameda Hierrezueloa i posebne gošće Sabrine Hebiri pod ravnanjem Mirona Hausera oduševili su, zbog strogo poštivanja epidemioloških mjera, malobrojnu ali dovoljno srčanu i glasnu publiku koja i ovaj koncert nije prosjedila. Burnim pljeskom i uzvicima odobravanja izmamila je i dodatak.Publika na travnjaku uživala je i plesala uz sve pjesme s novoizdanog albuma te u još ponekom Cubismovom hitu. Vrhunac večeri bila je izvedba skladbe koja je već osvojila hrvatski eter – Lijepa si danas  koju su uz Cubismo i Jazz orkestar HRT-a izveli i članovi grupe Nola, Gabrijela i Marijan Jelenić.

Koncert se mogao pratiti u izravnom radijskom prijenosu na valovima radio Sljemena, a snimku ovog, po mnogo čemu, neuobičajenog koncerta svi gledatelji HRT-a moći će pogledati već ove subote 18. srpnja na Trećem programu HTV-a. Prije koncerta od 20.05 emitirat će si i posebna emisija Sav taj Jazz, u kojoj su brojni uglednici iz svijeta jazza stigli na Prisavlje u goste Danieli Trbović i Martini Validžić te s njima i gledateljima podijelili svoja iskustva novog normalnog.

U emisiji Sav taj jazz, s Danielom Trbović o albumu Tumbao razgovarali su Marijan Jelenić, Hrvoje Rupčić i Miron Hauser.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!