Čistokrvni rockeri i jazzeri zajedno na Sunčanoj strani Prisavlja

11:58 / 12.07.2021.

Autor: DJH/Krešo Volarević/M.Š./HRT

Psihomodo Pop

Psihomodo Pop

Foto: Marija Štilinović / HRT

Nakon što je prošle godine na Sunčanoj strani Prisavlja Psihomodo Pop priredio pravu rock-punk feštu, ove srijede, 14. srpnja u 21, na ljetnoj pozornici Hrvatske radiotelevizije (HRT), Davor Gobac i društvo - Vlatko Ćavar (gitara i vokal), Smiljan Paradiš (bas gitara), Jurij Novoselić (klavijature) i Tin Ostreš (bubnjevi) - udružuju snage s Jazz orkestrom HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, umjetničkog voditelja Orkestra. 

- Finalni proizvod je zbilja fantastičan, odgovara na pitanje kako to zajedno zvuče čistokrvni rockeri i jazzeri, rekao je umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser.


- Jako sam zadovoljan kako to zvuči iako su nakon prvotne ideje krenuli svi mogući strahovi, jer je ovo, do sada, najnekompatibilniji ansambl s kojim radimo. Svi do sada su imali veze s jazzom, a Psihomodo Pop je pravi rockerski band. Ali, uspjeli smo napraviti da, niti mi niti oni, ne izdamo brand i da zajedno zvučimo onako kako treba.


- Ne da nismo otupili oštricu Psihomodo Popa, nego smo im pomogli da bude još oštrija.


Poznati hitovi kao što su Mila, Frida, Pinokio, Ja volim samo sebe, Sexy magazin, Natrag u garažu, Bomba, Sve će biti u redu i mnogi drugi ugledat će svjetlo dana u sasvim novim jazz aranžmanima pripremljenima baš za ovu prigodu. Darko Sedak-Benčić, Luka Žužić, Joe Kaplowitz i Bruna Matić poznatim rock hitovima dali su jazz prizvuk.


- Ovo je strašno, nikada nam se ovo nije dogodilo u životu, našalio se Davor Gobac tijekom razgovora za Dobro jutro, Hrvatska te ozbiljno nastavio.


- Baš je zabavno. Miron je super, cijeli orkestar je simpa… Malo je drugačije. Mi smo čak i radili tu i tamo s duhačima, ali s ovako puno ljudi nikada nismo radili. Super je. Sviramo i jednu pjesmu koju inače ne sviramo, tako da ćemo naučiti neke pjesmo koje smo samo u studiju svirali. Sve skupa jedna zanimljiva kombinacija. Nadam se da ćemo imati više zajedničke svirke u životu... možda i turneja sljedeće godine.


- Dok sviramo sami, pet nas je na bini. Ovo je neka druga priča… Kao autor većine materijala mogu reći da im moje rock&roll stvari nije baš bilo teško raspisati, kazao je Gobac i dodao da su neki dijelovi genijalni.


- Sviđaju mi se one stvari koje smo produljivali gdje oni (Jazz orkestar, op. a.) sviraju pa se digne neki solo na saxu… To mi je super.


Vokalno pojačanje ansamblima na pozornici, nakon duže stanke, bit će legendarne Napalm djevice.


- Ovo su Napalm djevice next generation. Naše prve, originalne Napalm djevice više ne pjevaju s nama, one su već mame i tak… Ovo su sada njih četiri koje su pjevale s nama u zadnjoj Gavelli, tri dana zaredom (prosinac 2015., op. a.). Cure su super, s njima smo prijatelji već dugo i one odlično pjevaju. One su profesionalake koja svaka pjeva u 'nekom svom filmu' ne samo s nama…


- Bit će zabavno. Pozornica je velika tako da svi stanemo na nju, naravno uz mjere…


Osim onih koji su uspjeli osigurati svoje mjesto na Prisavlju (sva su mjesta već popunjena), u koncertu će moći uživati i slušatelji Radija Sljeme zahvaljujući izravnom prijenosu te gledatelji Hrvatske televizije: snimka koncerta emitirat će se u četvrtak, 15. srpnja na Trećem programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!