Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a očarali Osijek

13:57 / 05.07.2021.

Autor: HRT

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Foto: Marin Franov / OLJK

Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera ponovno se udružio s Darkom Rundekom te u nedjelju, 4. srpnja 2021. nastupio na Osječkom ljetu kulture. Na osječkom Trgu kralja Petra Krešimira IV. okupilo se više od 1000 poklonika stvaralaštva Darka Rundeka koje su ovom prigodom imali prigodu čuti u novome ruhu – aranžmanima za Jazz orkestar iz pera Luke Žužića, Maka Murtića i Mirona Hausera.

Suradnja je počela još 2019. Kada su održana dva rasprodana koncerta u sezoni Jazz orkestra HRT-a. „Susret glazbenika, koji svojim radom još od 1980-ih godina u sastavu Haustor obilježava ovdašnju glazbenu scenu, ali i šire, s Jazz orkestrom HRT-a rezultirao je spajanjem njegova jedinstvenog stila s raskoši big band formacije“, izvijestili smo tada.


Stoga je i program bio reminiscencija na tada izvedeni izbor pjesama – svojevrsna retrospektiva Rundekove karijere: od hitova Šejn, Ena i Šal od svile s Haustorovog hit albuma Bolero iz 1985., Bi mogo da mogu, Uhoda i Čudnih misli s posljednjeg Haustorovog studijskog albuma Tajni grad (1988.), preko vatrenog Apokalipso s istoimenog prvog samostalnog i bogato nagrađivanog albuma iz 1997. te pjesama Ruke i Ti i ja s albuma Ruke (2002.), do skladbi nešto novijeg datuma, Slick Señorita i Wanadoo s albuma Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da (2006.) i Ima ih s izdanja Mostovi iz 2015.


Vokalna podrška Darku Rundeku bili su Maja Rivić i Igor Pavlica, dugogodišnji suradnik koji je zasvirao i trubu, a instrumentalna, dakako, cijeli Jazz orkestar HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!