Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a rasplesali Koprivnicu

08.07.2023.

Zadnja izmjena 13:40

Autor: HRT

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Foto: Saša Huzjak / Fest Jazza Koprivnica

U petak, 7. srpnja 2023. Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a još jednom su se pokazali kao uigrani tandem koji svugdje osvaja publiku. Tako je bilo i toga dana u Koprivnici na otvorenju Festa Jazza na Zrinskom trgu na kojemu se okupilo mnoštvo Koprivničana i njihovih gostiju. Suradnja Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a traje od 2019. i u punome je jeku!


Galerija
Miron Hauser, Darko Rundek, Foto: Saša Huzjak/Fest Jazza Koprivnica
Jazz orkestar HRT-a, Darko Rundek, Foto: Saša Huzjak/Fest Jazza KoprivnicaJazz orkestar HRT-a, Foto: Saša Huzjak/Fest Jazza KoprivnicaMaja Rivić, Igor Pavlica, Foto: Saša Huzjak/Fest Jazza KoprivnicaDarko Rundek, Jazz orkestar HRT-a, Foto: Saša Huzjak/Fest Jazza Koprivnica

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera nastupaju na krilima trijumfa na ovogodišnjoj dodjeli glazbene nagrade Porin kada je zajednički album Za vašu posljepodnevnu razonodu nagrađen u kategorijama 'najbolji album pop glazbe' i 'najbolji aranžman' (Miron Hauser za skladbu Ena), a bio je nominiran i u kategoriji 'album godine'. Koncert u Koprivnici, kao i oni prijašnji, podsjetio je na birane hitove iz Rundekova razdoblja s Haustorom kao i iz njegove solo karijere. 


Oživjeti u orkestralnim verzijama pjesme koje su obilježile njegovo djelovanje bila je temeljna ideja iza suradnje s Jazz orkestrom HRT-a, a koliko su uspješni aranžmani Luke Žužića, Maka Murtića i Mirona Hausera, osim nagrada, svjedoči i odaziv publike na svaki koncert. I ovaj put Rundeku i Jazz orkestrau HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera pridružili su se kao vokalna podrška Maja Rivić i Igor Pavlica koji se prihvatio i trube. Uhode, Slick señorita, Wanadoo, Imaih, Ena, Apokalipso, Šal od svile, Šejn... nizali su se hitovi vodeći do kulminacije u dodatku – Duhovima

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!