13:57 / 23.02.2018.

Autor: M.Š./HRT

Jazz orkestru HRT-a čak 5 nominacija za Porin

Foto: Filip Trezner/Izvan fokusa za Porin.org

Foto: Filip Trezner/Izvan fokusa za Porin.org

Foto: - / -

Jazz orkestru Hrvatske radiotelevizije čak 5 nominacija za Porin, dvije nominacije u kategoriji za najbolji jazz album, najbolju izvedbu i najbolju skladbu jazz glazbe te album godine.
Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije se ističu s velikim brojem nominacija za jubilarno 25. izdanje Glazbene nagrade Porin. Glasačko tijelo u prvom krugu glasanja svoje favorite je biralo među ukupno 1645 ovogodišnjih prijava raspoređenih u 35 kategorija.


Album Chui ovu glazbu nominiran je za najbolji jazz album, a Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije nominirani su za najbolju izvedbu i najbolju skladbu jazz glazbe, autora Tonija Starešinića. Album je nominiran i u prestižnoj kategoriji za Album godine gdje su mu konkurencija Natali Dizdar s albumom Iluzije, Jinxi i njihov album Pogrebi & pomiriši, Mayales za album Simbol za sunce te Mia Dimšić s albumom Život nije siv.

U kategoriji Najbolji album jazz glazbe, Jazz orkestar HRT-a ove godine ima čak dvije nominacije, uz već spomenutu nominaciju s grupom Chui i albumom Chui ovu glazbu nominiran je i s Markom Toljom za album Stavi pravu stvar. Nominaciju za najbolji jazz album osvojio je i Zvjezdan Ružić Sextet s albumom Elfin Farewell.

Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su kolege glazbenici, poznati radijski i televizijski voditelji te predstavnici medija, a dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će sve osvojiti Porinove statue odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasanja, kada će birati najbolje od najboljih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!