Na mladima jazz ostaje

10.10.2018.

17:12

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Koncertom 'New Generation', Jazz orkestar HRT-a i dirigent Saša Nestorović otvaraju novu koncertnu sezonu Jazz ciklusa u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.
Koncertom, pod nazivom New Generation, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) i dirigent Saša Nestorović otvaraju novu koncertnu sezonu Jazz ciklusa u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Za ovaj koncert mlade hrvatske jazz glazbenike okupio je Saša Nestorović, bandleader  projekta i večerašnji dirigent. Nastup uz big band formaciju svakako je poseban izazov, pri čemu je uloga Jazz orkestra HRT-a u profesionalnom razvoju budućih glazbenika jazza nezamjenjiva. Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu i dalje je najplodniji rasadnik novih nada jazza na hrvatskoj glazbenoj sceni: Bruna Matić, Filip Pavić, Ivan Bonačić i Ivar Roban Križić školovali su se ili još studiraju jazz na tom uglednom međunarodnom sveučilištu. Istodobno aktivno sudjeluju na domaćoj sceni pridonoseći raznolikosti i kontinuitetu jazz stvaralaštva.

Za svo četvero glazbenika koji se, po  izboru Saše Nestorovića, predstavljaju večeras, nemjerljiv je dobitak nastup pred publikom u poticajnom koncertnom okružju i to uz profesionalnu big band formaciju s uglednim dirigentom koji ulijevaju sigurnost i uz koje svaki umjetnik može primjereno predstaviti svoj potencijal.


Izravni radijski prijenos koncerta možete pratiti na Trećem programu Hrvatskog radija (HRT – HR3), a televizijska snimka moći će se pogledati na Trećem programu HRT-a (HRT – HTV3) u jednom od termina rezerviranim za emisiju Vrijeme je za jazz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!