Nagrada "Status" Miru Kadoiću, Luki Žužiću i Darku Sedak-Benčiću

16:27 / 25.11.2021.

Autor: HRT / HGU

Miro Kadoić, Luka Žužić, Darko Sedak-Benčić

Miro Kadoić, Luka Žužić, Darko Sedak-Benčić

Foto: Jasenko Rasol / HRT

U ponedjeljak, 22. studenoga u Istarskom narodnom kazalištu u Puli dodijeljene su nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najbolje instrumentaliste u 2020. godini.


Među ovogodišnjim dobitnicima za jazz glazbu su članovi Jazz orkestra HRT-a, Miro Kadoić i Luka Žužić, te redoviti suradnik orkestra Darko Sedak-Benčić.


Miro Kadoić dobitnik je nagrade za saksofon za skladbu Monster in the Garden sa svojega autorskog albuma High Spirit, Luka Žužić za trombon za izvedbu Improvizije te Darko Sedak-Benčić za trubu za nastup uz Jazz orkestar HRT-a i sastav FiloSofia u Dvorani Gorgona 2020.


Za jazz kategorije komisija su činili Neven Frangeš, Saša Nestorović, Mario Mavrin i Davor Križić.


Za nagradu mogu biti predloženi redovni članovi Hrvatske glazbene unije koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača kao i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze.


Čestitamo!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!