13:00 / 21.11.2017.

Autor: HRT

Objavljen dvostruki CD Jazz orkestra HRT-a i sastava Chui

-

-

Foto: - / -

Nakon dva rasprodana koncerta u Muzeju suvremene umjetnosti, Jazz orkestar HRT-a i sastav Chui isti su materijal snimili studijski; dvostruki album izašao je u izdanju Dancing Beara pod nazivom "Chui ovu glazbu".

Objavljen dvostruki CD Jazz orkestra HRT-a i sastava Chui

Nakon dva rasprodana koncerta održana 28. veljače i 1. ožujka 2017. u Dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti, Jazz orkestar HRT-a i sastav Chui isti su materijal snimili studijski (u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u), a taj dvostruki album izašao je u izdanju Dancing Beara pod nazivom Chui ovu glazbu.

Program je to koji donosi presjek sva tri dosadašnja albuma sastava Chui - osam skladbi od kritike i publike hvaljenoga trojca "odjevenih" u nove jazz aranžmane šefa dirigenta Jazz orkestra HRT-a, Andreasa Marinella, te članova orkestra Josepha Kaplowitza i Luke Žužića.

„Vrhunski aranžiran i odsviran dvostruki CD album Chui ovu glazbu predstavlja pravu poslasticu na domaćoj glazbenoj sceni. Aranžmani Joea Kaplowitza, Andreasa Marinella i Luke Žužića pod dirigentskom palicom šefa dirigenta Andreasa Marinella sljubili su Jazz orkestar i Chui u jedno tijelo koje suvereno leti glazbenim svemirom i spaja prošlost i budućnost u uzbudljivo sada“ (Dancing Bear)

Chui djeluje u sastavu Vojkan Jocić, tenor saksofon, Janko Novoselić, bubnjevi, Toni Starešinić, klavijature, te slove za jednu od najhvaljenijih i najposebnijih domaćih grupa koja se pojavila u posljednjih desetak godina. Uspješno spajaju klupsku plesnu glazbu s jazzom, elektronikom i rock'n'rollom, a sada su svoje stvaralaštvo udružili i s big band zvukom.

Novoobjavljeni CD sadrži ukupno devet pjesama; uz osam izvedenih na spomenutim koncertima, tu je i bonus – pjesma Tebi putujem na kojoj gostuje Josipa Lisac. Ton majstor bio je Emir Altić, a glazbeni producent Igor Geržina. Omot je ilustrirao strip majstor Esad Ribić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!