12:17 / 04.04.2019.

Autor: HRT

Oduševljenje i na drugom koncertu Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a

Foto: Dario Njavro/HRT

Foto: Dario Njavro/HRT

Foto: - / HRT

I drugi koncert Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti oduševio je brojnu publiku koja je pozdravljala Rundekove skladbe u aranžmanima Maka Murtića, Luke Žužića i Mirona Hausera.
Zagreb, 4. travnja 2019. - I sinoćnji koncert Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti oduševio je brojnu publiku. Nakon rasprodanog premijernog koncerta dan prije, ovaj drugi održan je u redovitom koncertnom terminu Jazz orkestra HRT-a, jednako oduševivši sretnike koji su uspjeli doći do ulaznice. Atmosfera je doista odisala srećom – i publika, i članovi orkestra, i sam Darko Rundek činili su se posebno raspoloženi i nadahnuti suradnjom čiji visokovrijedni rezultat funkcionira na nekoliko razina: priziva i oživljava nostalgiju s kojom se poistovjećuju mnoge generacije ovih prostora koje su odrastale uz glazbu Haustora i Rundeka, zadovoljava umjetničke apetite kroz razrađene aranžmane vrsnih autora – Luke Žužića, Maka Murtića i Mirona Hausera, te pruža mogućnost nadahnutog muziciranja svih uključenih, Darka Rundeka i cijeloga Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera te gostiju, Maje Rivić (vokal) i Igora Pavlice (vokal i truba).

Muzikalnost i karakter Rundekovih 13 odabranih pjesama (Ti i ja, Bi mogo da mogu, Slick Señorita, Uhode, Šejn, Ima ih, Ruke, Wanadoo, Čudne misli, Ena, Apokalipso, Šal od svile, te Duhovi za dodatak) bio je dakako jedan od glavnih kriterija za upuštanje u ovaj projekt, budući da „u originalnim aranžmanima već imaju big bandovski prizvuk”, a sam autor, Darko Rundek izrazio je svoju nadu da će pjesme nadahnuti aranžere na zanimljiva i originalna rješenja. Također, nakon koncerta je izrazio i nadu za daljnjom suradnjom s Jazz orkestrom HRT-a.

Drugi koncert Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a mogao se, kao i svi koncerti sezone Jazz orkestra HRT-a, pratiti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija, a snimala ga je i televizija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!