12:58 / 05.07.2017.

Autor: HRT

Promocija albuma "Stavi pravu stvar" u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

Jazz orkestar HRT-a, Andreas Marinello i Marko Tolja nastupili su 25. srpnja u Dubrovniku, i u hotelu Excelsior predstavili zajednički album "Stavi pravu stvar".

Utorak, 25. srpnja u 21 sat
Kongresna dvorana hotela Excelsior, Dubrovnik

Jazz orkestar HRT-a & Marko Tolja
Andreas Marinello, dirigent

U sklopu turneje kojom promoviraju zajednički album Stavi pravu stvar, Marko Tolja i Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Andreasa Marinella nastupili su u Dubrovniku na 13. izdanju ljetnog programa Zvijezde pod zvijezama.

I tamo su predstavili hitove Bijelog Dugmeta, Parnog valjka, Aerodroma, Nene Belana, Majki, Tonija Cetinskog, Urbana i drugih, ali u novome ruhu, kako su zabilježeni na albumu nazvanom prema hitu grupe Aerodrom: Stavi pravu stvar. Naslov je ujedno aluzija na koncept albuma - stvar odnosno pjesma koja se može obraditi na razne načine i u raznim žanrovima, i ostati prava.

Vintage 
stil, njegovanje imagea pedesetih godina prošloga stoljeća kojemu je Marko Tolja sklon, tako je došlo do punog izražaja. Album je snimljen u klasičnoj swing maniri: u takvo su ruho niz domaćih hitova, starijih i novijih, odjenuli naši iskusni aranžeri: Zvjezdan Ružić, Miron Hauser, Joe Kaplowitz i Andreas Marinello.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!