12:57 / 21.07.2021.

Autor: DLJI

Richard Bona i Alfredo Rodríguez Trio uz Jazz orkestar HRT-a priredili noć za pamćenje

Jazz orkestar HRT-a, Miron Hauser, Richard Bona Trio

Jazz orkestar HRT-a, Miron Hauser, Richard Bona Trio

Foto: promo / DLJI

Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera nastupio je u utorak, 20. srpnja 2021. ispred dubrovačke Katedrale uz višestrukog dobitnika prestižnih svjetskih glazbenih nagrada, afričko-američkog jazz glazbenika Richarda Bonu, i to u društvu kubanskog pijanista Alfreda Rodrígueza te bubnjara Ludwiga Afonsa, priredivši festivalskoj publici 72. Igara noć za pamćenje.

U prvom dijelu jazz spektakla nastupio je Richard Bona & Alfredo Rodríguez Trio dok im se u drugom dijelu pridružio Jazz orkestar HRT-a. Trio je koncert otvorio pjesmom Ay mama Inés, a publika je tijekom čitave večeri komunicirala s izvrsno raspoloženim Bonom te su neki i zaplesali uz bossa nova ritmove. Najvećim pljeskom nagrađena je izvedba pjesme O sen sen sen koju su naizmjenično pjevali trio i publika. Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera suvereno je i ovaj put podijelio pozornicu s ovim svjetskim zvijezdama, a vrhunski jazz događaj ispred Katedrale zaključile su ovacije i višeminutni pljeskovi koji su trio vraćali na bis čak dva puta, gdje su izveli bezvremenski hit Alfonsina y el mar argentinske pjevačice Mercedes Sose.

Richarda Bonu kojeg obožavatelji nazivaju „afričkim Stingom“, glazbeni znalci ubrajaju među ponajbolje svjetske basiste čemu svjedoče brojne nagrade, priznanja i suradnje. Za temperamentni latino zvuk zaslužan je Bonin dobar prijatelj i kolega Alfredo Rodríguez s kojim ga je spojio zajednički mentor, legendarni Quincy Jones, a za bubnjevima ovog Tria sjedi Ludwig Afonso, također vrsni glazbenik kubanskog podrijetla koji je svojevremeno nastupao uz bok ikonama poput Ire Sullivana, Nestora Torresa, Sammyja Figueroe i Othella Mollineuxa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!