Sve će biti u redu: moćna suradnja Psihomodo Popa i Jazz orkestra HRT-a

12:45 / 15.07.2021.

Autor: HRT

Psihomodo Pop & Jazz orkestar HRT-a

Psihomodo Pop & Jazz orkestar HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Sve će biti u redu poruka je koncerta na Sunčanoj strani Prisavlja koju su sinoć, 14. srpnja 2021., odaslali Psihomodo Pop i Jazz orkestar HRT-a udruženi u nesvakidašnji, ali velik, moćan i eksplozivan rock-jazz sastav. Dobro nam poznate hitove iz bogate riznice Psihomodo Popa mogle su se čuti obogaćene aranžmanima u najboljoj big band maniri, svjedočeći o iznimno kreativnoj i produktivnoj suradnji dvaju sastava.

Karijera koja traje gotovo četiri desetljeća, izgrađena na čvrstim temeljima rocka i punka, žestokoj svirci i upečatljivim scenskim nastupima, grupu Psihomodo Pop svrstava među najveće bendove ovih prostora. Još od kultnog albuma Godina zmaja, glazbeni i scenski stil grupe obilježio je, i još uvijek obilježava, ovdašnju glazbenu scenu, a njihove pjesme svojevrsni su soundtrack odrastanja generacija poklonika. Band nikada nije zazirao od uvođenja novih elemenata, pa se sada odlučio i za suradnju s Jazz orkestrom HRT-a.


S druge strane, Jazz orkestar HRT-a je tijekom više od sedam desetljeća djelovanja radio s nekim od najvećih imena domaće i svjetske jazz scene, okušavajući se neprestano i u drugim žanrovima. No, kako je najavljujući koncert rekao umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser, kao najnekompatibilniji ansambl s kojim su do sada radili, Psihomodo Pop se pokazao kao sasvim novi izazov i za članove orkestra i za aranžere.


Psihomodo Pop - Davor Gobac, Vlatko Ćavar, Smiljan Paradiš, Jurij Novoselić Kuzma i Tin Ostreš – svoj je repertoar prepustio iskusnim aranžerima i redovitim suradnicima odnosno članovima Jazz orkestra HRT-a: Bruni Matić, Darku Sedak-Benčiću, Luki Žužiću i Joeu Kaplowitzu.


„Nismo puno mijenjali forme pjesama, pa mi nismo puno imali za vježbati, ali super mi je nadogradnja koju su napravili na nas, bilo je baš zanimljivo. Ima još pjesama koje su se mogle odsvirati sigurno, a ove su nam izašle u tom nekom prvom naletu kad smo birali, i dobro je ispalo. Nadam se da ćemo još svirati u ovoj kombinaciji!“, bio je iskren Davor Gobac.

Izbor je pao na 14 pjesama: Zauvijek, Bomba, Vampir, Ja volim samo sebe, Banana, Digitalno nebo, Oko 6 ujutro, Frida, Mila, Ona ludo pati, Nebo, Natrag u garažu, Pinokio, Sve će biti u redu. Nije izostao ni dodatak – Sexy magazin.


Osim Mirona Hausera koji je dao inicijativu, najzaslužniji za pokretanje cijelog projekta je Jurij Novoselić Kuzma iz Psihomodo Popa; zanimljivo je i da je koncert iznjedrio udruživanje oca i sina na pozornici – Jurija Novoselića i Janka Novoselića, bubnjara Jazz orkestra HRT-a.


„Mi svoj posao shvaćamo jako ozbiljno, ovo zbilja nije bilo lako uklopiti i napraviti, no to na van mora izgledati jako ležerno i opušteno, iako tu ima jako puno rada, vježbanja, pisanja aranžmana i usklađivanja svih elemenata, ali mislim da smo uspjeli postići ono što smo naumili“, bio je zadovoljan Miron Hauser dodavši kako jedva čeka ponovno raditi sa Psihomodo Popom.


Vokalno pojačanje Davoru Gobcu i društvu bile su sjajne Napalm djevice (next generation, kako ih je najavio Gobac) u sastavu: Petra Kožar, Tena Vodopija, Mateja Mihovec i Martina Geber.


Koncert je po svemu podsjećao na vremena kada se glazba nesputano slavila, za koja se usuđujemo nadati da su opet pred nama, a s njima i nove svirke Psihomodo Popa i Jazz orkestra HRT-a.


Snimku koncerta pogledajte večeras, 15. srpnja, na Trećem programu Hrvatske televizije od 21 sat. Nakon emitiranja bit će dostupna na platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!