"Tribute to Dino Dvornik" zatvorio Brodsko glazbeno ljeto

24.07.2023.

17:43

Autor: HRT

Mario Huljev, Sabrina Hebiri, Miron Hauser, Jazz orkestar HRT-a

Mario Huljev, Sabrina Hebiri, Miron Hauser, Jazz orkestar HRT-a

Foto: Fotokub / KADAR SB

U petak, 21. srpnja 2023., programom Tribute to Dino Dvornik Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, uz vokalne soliste Sabrinu Hebiri i Marija Huljeva, zatvorio je 34. Brodsko glazbeno ljeto.


Zbog nepovoljnih vremenskih prilika koncert se nije održao na otvorenom kako je bilo planirano, već u Kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić. No publika je jednako uživala u bezvremenskim hitovima Dine Dvornika: Pelin i med, Ti si mi u mislima, Ja bih preživio, Zašto praviš slona od mene, Jače manijače...


Program Tribute to Dino Dvornik zaživio je 2021. godine na Sunčanoj strani Prisavlja uz brojne izvođače, a uz Sabrinu Hebiri i Marija Huljeva djelomično se ponovio prošle godine na Peristilu. Koliko je glazba Dine Dvornika upisana u kolektivnu svojest generacija koje su stasale uz njegovu glazbu na ovim prostorima svjedoči i ovaj najnoviji koncert. U aranžanima za big band iz pera Aleša Avbelja, Reinharda Summerera, Brunu Matić i Darka Sedak-Benčića i Mirona Hausera njegova glazba krenula je na nov put.

Galerija
Jazz orkestar HRT-a, Miron Hauser, Foto: Fotokub /KADAR SB
Mario Huljev, Jazz orkestar HRT-a, Foto: Fotokub /KADAR SBSabrina Hebiri, Jazz orkestar HRT-a, Foto: Fotokub /KADAR SBMario Huljev, Sabrina Hebiri, Foto: Fotokub /KADAR SB

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!