14:18 / 21.04.2017.

Autor: HRT

Vrući salsa party Jazz orkestra HRT-a i Mirona Hausera za Međunarodni dan jazza

-

-

Foto: - / -

U petak, 28. travnja, Jazz orkestar HRT-a i Miron Hauser priredili su koncert u povodu Međunarodnog dana jazza. Na programu je bio autorski projekt Mirona Hausera - Tu fragancia - koji je tom prigodom nastupio kao dirigent, trombonist i skladatelj.

Petak, 28. travnja u 15 sati
Studio Zvonimir Bajsić, HRT

Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, trombonist, skladatelj, dirigent

Međunarodni dan jazza obilježava se od 2012. godine u više od trideset zemalja širom svijeta. Kao dan obilježavanja izabran je 30. travnja, a odluka je donesena na Općoj skupštini UNESCO-a u studenom 2011. godine, na poticaj američkog pijanista Herbieja Hancocka, koji je nedugo prije proglašen UNESCO-vim ambasadorom dobre volje. Uz slogan „dati jazzu ono što zaslužuje“, bio je to ujedno jedan od prvih velikih projekata Herbiea Hancocka otkako je dobio tu počasnu titulu. 

U povodu tog praznika jazza koji obilježava cijeli svijet, Jazz orkestar HRT-a na čelu s Mironom Hauserom, koji se tom prigodom predstavio i kao trombonist i kao skladatelj i kao dirigent, priredio će vatromet latino i salsa glazbe. Riječ je o autorskom projektu Mirona Hausera naslovljenom Tu fragancia.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!