Darko Rundek & Jazz orkestar HRT-a u Puli

27.05.2023.

15:07

Autor: HRT

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Foto: Dario Njavro / HRT

Petak, 2. lipnja 2023. u 21 sat

Malo rimsko kazalište


Pulsko kulturno ljeto


Darko Rundek

Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent

Sada već višegodišnja suradnja Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a započeta 2019. dvama rasprodanim koncertima u Dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, nastavlja se i ovo ljeto, i to otvorenjem Pulskog kulturnog ljeta!


Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera nastupaju na krilima trijumfa na nedavnoj dodjeli glazbene nagrade Porin kada je zajednički album Za vašu posljepodnevnu razonodu nagrađen u kategorijama 'najbolji album pop glazbe' i 'najbolji aranžman' (Miron Hauser za skladbu Ena), a bio je nominiran i u kategoriji 'album godine'.


Album sadrži dvanaest pjesama iz svih razdoblja Rundekove karijere, od Haustora do danas, u raskošnim aranžmanima za big band formaciju, i upravo je to repertoar koji Darko Rundek uz članove Jazz orkestra HRT-a, u suradnji s Majom Rivić i Igorom Pavlicom, predstavlja i ovaj put. Stoga neće nedostajati hitova kao što su Šejn, Ena, Šal od svile, Bi mogo da mogu, Uhode, Čudne misli, Apokalipso, Ruke, Ti i ja...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!