Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju "Insite"

01.03.2023.

15:57

Autor: Aquarius Records / HRT

Insite, naslovnica

Insite, naslovnica

Foto: promo / promo

Ponedjeljak, 13.ožujka 2023. u 20 sati

Peti kupe


Davor Križić & Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent

Prava jazz poslastica sprema se 13. ožujka u klubu Peti kupe gdje poznati jazzist Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju album Insite. Album je prije nekoliko dana nominiran za nagradu Porin u čak četiri kategorije, a odlične kritike nižu se od njegova izlaska. Pod dirigentskom palicom maestra Mirona Hausera, Jazz orkestar HRT-a i Davor Križić pripremaju repertoar koji ne smijete propustiti.


"Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić" - rekao je Davor Križić.


Ovaj vrhunski jazz album osvaja na prvo slušanje, a kako kaže istaknuti novinar Saša Drach, "zamišljen je kao putovanje kroz snove" te ističe da "taj univerzlani životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče. Bez obzira na to koliko nam je njihovo izvorište nejasno, Davorova interpretacija predstavlja ih kristalno jasnim emocijama". Zakoračite u novu glazbenu priču Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a. (izvor: Aquarius Records)


Više o događaju i ulaznicama...


Organizacija: Aquarius Records
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!