Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik

02.09.2021.

15:18

Autor: HRT

Dino Dvornik

Dino Dvornik

Foto: promo / promo

Četvrtak, 9. rujna 2021. u 21 sat

južni travnjak zgrade HRT-a


Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik


Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent


Gosti:

Nina Badrić

Ervin Baučić

Sabrina Hebiri

Helena Bastić

Valerija Nikolovska

Mario Huljev

Nikola Marjanović

Ivana Kindl

Trinaest godina prošlo je od preranog odlaska Dine Dvornika, hrvatskog kralja funka, čiji su stil, svestranost, energija, inovativnost, muzikalnost i individualnost unijeli dotad neslućene novosti u hrvatsku glazbu, pomaknuli granice i postavili nove produkcijske standarde.


Pjevač, izvođač, skladatelj, tekstopisac, producent – sve je to objedinjavao Dino Dvornik u svojoj jedinstvenoj stvaralačkoj osobnosti – i još više: kao multiinstrumentalist, autor i aranžer svojom je glazbom postavio nove standardne, kreativno i vješto kombinirajući muzikalnost, humor, plesne ritmove i stilove, kao i tehnološke inovacije u skladu sa svjetskim dostignućima.


Od prvog samostalnog studijskog albuma naslovljenog jednostavno Dino Dvornik, preko suradnji sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem, Josipom Lisac, Rambom Amadeusom, Davorom Gopcem, Songkillersima i mnogim drugima, do posljednjeg, sedmog studijskog album Pandorina kutija i posmrtno dodijeljenog Porina za životno djelo, stvaralaštvo Dine Dvornika ostavilo je neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi i trajno se upisalo u kolektivnu svijest generacija, i onih koje su s Dinom odrastale, i onih budućih.


Počast njegovoj ostavštini odaje Jazz orkestar HRT-a izvedbama hitova koji su do danas stekli status antologijskih, kao što su Pelin i med, Ti s mi u mislima, Ja bih preživio, Zašto praviš slona od mene, Jače manijače, Ljubav se zove imenom tvojim, Rušila sam mostove od sna ... i mnogih drugih. U interpretaciji, Jazz orkestru HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera pridružuju se broji gosti.


Izravni prijenos koncerta na Trećem programu Hrvatske televizije i Radiju Sljeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!