Pozitivan stav: TBF & Jazz orkestar HRT-a

02.09.2021.

15:34

Autor: HRT

TBF

TBF

Foto: promo / promo

Petak, 17. rujna 2021. u 21.30

Studio 10, HRT


Pozitivan stav


TBF

Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent


Za završnicu ovoljetne Sunčane strane Prisavlja, Jazz orkestar HRT-a priprema pravu poslasticu – nastup sa sastavom The Beat Fleet, poznatijim kao TBF! Članovi benda svoje su brojne hitove prepustili u ruke iskusnim i nadahnutim aranžerima – Bruni Matić, Darku Sedak-Benčiću, Hrvoju Kralju i Hrvoju Štefaniću – pa ćemo ih imati prigodu slušati u novom, nešto drugačijem izdanju. Dakako u izvedbi, članovima Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera, pridružit će se i cijeli sastav TBF-a: Aleksandar Antić (glavni i prateći vokal), Mladen Badovinac (glavni i prateći vokal), Luka Barbić (glavni i prateći vokal, sampleovi, klavijature), Nikša Mandalinić (gitara), Ognjen Pavlović (bas gitara), Nikola Vidović (bubnjevi).

Bend nastao u Splitu 1990., koji svoje početke vezuje uz hip hop razvio je vlastiti, jedinstveni i prepoznatljivi stil koji spaja različite, naizgled udaljene žanrove, od hip hopa i funka preko popa i rocka do klapskog pjevanja. Skeniranje i kritika društveno-političkih zbivanja, prikaz svakodnevnice, nepogrešivi osjećaj za mentalitet sredine iz koje potječu i suvremena zbivanja, upečatljivi tekstovi, vrhunska produkcija i svirke uživo na kojima ne zaziru od predstavljanja poznatih pjesama u novome ruhu učinili su ih jednom od najvećih glazbenih atrakcija s ovih prostora čiji nastupi pružaju sveobuhvatno iskustvo.


Od prvog studijskog albuma, Ping-pong: umjetnost zdravog đira iz 1997., na koji će nas podsjetiti pjesme Malo san maka i 3-logija jada te drugog, Uskladimo toplomjere (2000.) koji je proglašen hrvatskim albumom godine (što su potvrdile brojne nagrade i hitovi poput Genija i Odjeb je lansiran), preko hitova Alles Gut i Nostalgična s albuma Maxon Universal (2004.) te Smak svita i Lud za njom s albuma Galerija Tutnplok (2007.) do Uvik kontra, Grad spava i Mater s albuma Pistaccio Metallic (2011.) te Krist sa albuma Danas, sutra iz 2015. - TBF nam u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a nudi presjek svojega bogatog stvaralaštva i obećava jedinstveni glazbeni doživljaj.


Zbog loših meteoroloških uvjeta koncert koji je prvotno planiran s publikom na otvorenom preseljen je u studio HRT-a, te zbog aktualnih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite RH za javna događanja u zatvorenom prostoru ovaj koncert na žalost ne može biti otvoren za širu javnost. Izravan prijenos koncerta možete pratiti na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT - HTV3). 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!