Amira Medunjanin i Simfonijski orkestar HRT-a u Areni

17.03.2023.

16:04

Autor: HRT

Amira i Simfonijski orkestar HRT-a u Areni

Amira i Simfonijski orkestar HRT-a u Areni

Foto: promo / promo

Četvrtak, 8. lipnja 2023. u 20.30

Arena Zagreb


Amira Medunjanin

Simfonijski orkestar HRT-a

Jurica Petrač, dirigent

Gdje pjesme nose ljudska lica koncert je koji će Amira Medunjanin održati u zagrebačkoj Areni Zagreb uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Jurice Petrača. Bit će drugi zajednički nastup glazbenika nakon suradnje na Sunčanoj strani Prisavlja 2020. godine.


Jedna od najpoznatijih vokalnih solistica, čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, publici će predstaviti tradicijske i autorske kompozicije iz bogate glazbene palete. Od prvog studijskog albuma Rosa iz 2003. godine, objavila je više od deset nosača zvuka i u prethodnih 20 godina dobila je mnoga priznanja diljem svijeta za promociju kulturne baštine. Također, za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji world music album dobitnica je nagrade Porin.


Već uveliko poznata po svojoj izvanrednoj izvedbi, Amira se ističe i jedinstvenom emocijom kojom pristupa glazbi općenito, a zbog upečatljivog vokala nerijetko je uspoređuju s divama poput Cesarie Evore i Billie Holiday.


Amira Medunjanin od samih početaka traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju tradicijske glazbe, i pokušava se usredotočiti na onaj dio naše umjetnosti iz perspektive modernoga svijeta koji nas okružuje. Kroz rad s internacionalnim umjetnicima, kao što su Jordi Savall, Trondheim Solistene, Cappella Amsterdam, i mnogobrojnim koncertima koje je održala, uspješno predstavlja kulturu s ovih prostora, odnosno tradicijsku glazbu na world music sceni.


Na velikom zagrebačkom koncertu Amira će uz pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a ugostiti i druge vrhunske glazbenike s kojima surađuje posljednjih godina.


Ulaznice...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!