12:08 / 10.06.2021.

Autor: HRT

Chui & Jazz orkestar HRT-a: Treće sunce od kamenčića

Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: Dario Njavro / HRT

Utorak, 29. lipnja 2021. u 21 sat

južni travnjak zgrade HRT-a


TREĆE SUNCE OD KAMENČIĆA


Chui & Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, dirigent

Od 2017. godine i dvaju rasprodanih koncerata, te dvostrukog CD-a Chui ovu glazbu (Dancing Bear, 2017.) sastav Chui i Jazz orkestar HRT-a nanizali su više, bez iznimke, izvanredno posjećenih i atraktivnih koncerata. Album Chui ovu glazbu sadrži upravo onaj materijal na kojemu su se Jazz orkestar HRT-a i Chui 'našli' – skladbe koje predstavljaju presjek sva tri dotadašnja albuma sastava Chui u novim jazz aranžmanima Andreasa Marinella, Josepha Kaplowitza i Luke Žužića: What Tomorrow Brings, Chui's Waltz, Hypnodrome, Third Sun From the Stone, Chui Is Here To Stay, Punch, Will I Ever See You Again.


Chui danas djeluje u sastavu Toni Starešinić, klavijature i elektronika; Vojkan Jocić, saksofon i elektronika; Ivan Levačić, bubnjevi i Konrad Lovrenčić, bas, klavijature. Slove za jednu od najhvaljenijih i najposebnijih domaćih grupa koja se pojavila u posljednjih desetak godina. Uspješno spajaju klupsku plesnu glazbu s jazzom, elektronikom i rock'n'rollom, a sada svoje stvaralaštvo ponovno udružuju s big band zvukom, odnosno članovima Jazz orkestra HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera.


Prijaviti se možete ovdje


Izravni prijenos na Trećem programu HTV-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!