Lenart Krečič i Jazz orkestar HRT-a: Mind Change Big Band

19.02.2021.

13:21

Autor: HRT

Lenart Krečič

Lenart Krečič

Foto: promo / promo

Srijeda, 10. ožujka 2021. u 20 sati

Studio Anton Marti, HRT


Mind Change Big Band


Lenart Krečič, saksofon, skladatelj (Slovenija)

Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent

Slovenski saksofonist, aranžer i skladatelj Lenart Krečič svestrani je glazbenik koji među svoje aktivnosti ubraja i popravljanje saksofona te umjetničku koordinaciju Big Banda Slovenske radiotelevizije. Školovao se u New Yorku te magistrirao na tamošnjem Sveučilištu. Dugo je godina nastupao u njujorškim klubovima, među ostalima s Wynardom Harperom, Aweryjem Sharpom, Bennyjem Powellom, Joeom Chambersom, Billyjem Harperom, Reggieom Workmanom i mnogim drugim glazbenicima. Od 2011. ponovno djeluje u Europi, a četiri godine poslije, na mini-turneji po Sloveniji, uz Big Band RTV Slovenije izvodio je i snimio skladbu Mind Change, čijim je naslovom objedinio autorski program uz Jazz orkestar HRT-a.


Koncert se održava u Studiju Anton Marti na HRT-u, bez publike, uz poštivanje epidemioloških mjera, uz izravni prijenos na Trećem programu Hrvatskoga radija i Trećem programu Hrvatske televizije. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!