Mladi glazbenici u ozračju tambure

23.09.2021.

14:09

Autor: HRT

Tamburaški orkestar HRT-a, detalj

Tamburaški orkestar HRT-a, detalj

Foto: Jasenko Rasol / HRT

Nedjelja, 22. svibnja 2022. u 20.00

Studio Zvonimir Bajsić, HRT 


Mladi glazbenici u ozračju tambure


Tamburaški orkestar HRT-a

Siniša Leopold, šef dirigent

Tradicionalno, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold zaključuju sezonu ciklusa U ozračju tambure u svibnju predstavljanjem sjajnih, nagrađivanih mladih glazbenika. Ovaj put ugostit će studente tambure s Muzičke akademije u Zagrebu – umjetničkog studija koji je pokrenut 2019. i čiji su nositelji Siniša Leopold i Veljko Valentin Škorvaga.


Njihovi studenti druge i treće godine – Roberto Hren, Jurica Tuđan, Fran Brleković, Martin Durbek, Danijel Tomašević, Matija Patrčević, Ivan Jambrec i Dinko Magenhajm - nastupit će kao solisti na bisernici odnosno braču u izvedbama djela Nicolòa Paganinija, Joseph-Hectora Fiocca, Nikolaja Rimski-Korsakova, Antonia Bazzinia i Scotta Joplina, dakako u aranžmanima za soliste i Tamburaški orkestar HRT-a.


Neki od njih predstavit će se i u Tamburaškom kvintetu Muzičke akademije u Zagrebu (u skladbama Gustava B. Gianellija i Siniše Leopolda), a svoje mjesto na programu naći će skladba Rosalia Sanje Drakulić za klavir i tamburaški orkestar koju će tom prigodom praizvesti Hana Novoselec, studentica treće godine klavira. 


Naposljetku, udruženi Tamburaški orkestar HRT-a i Tamburaški ansambl Muzičke akademije u Zagrebu pokazat će bogatstvo zvučanja tambure u skladbama Ludwiga van Beethovena, Frane Đurovića, Darka Žuka i Siniše Leopolda.

Dolazak na koncert moguć je uz prethodnu najavu na e-mail adresu glazba.hrt@hrt.hr ili na broj telefona 01/634-3549 radnim danom od 9 do 14 sati, najkasnije do petka 20. svibnja. Prijave primamo do popunjenja slobodnih mjesta. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!