Mladi glazbenici u ozračju tambure 2023.

15.06.2022.

12:31

Autor: HRT

Tamburaški orkestar HRT-a

Tamburaški orkestar HRT-a

Foto: Jasenko Rasol / HRT

Nedjelja, 21. svibnja 2023. u 20 sati

Studio Zvonimir Bajsić, HRT 


Mladi glazbenici u ozračju tambure


Tamburaški orkestar HRT-a

Siniša Leopold, dirigent

I ove godine, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold zaključuju sezonu ciklusa U ozračju tambure tradicionalnim koncertom Mladi glazbenici u ozračju tambure. Ovaj put imat ćemo prigodu čuti kako su napredovali studenti tambure s Muzičke akademije u Zagrebu koji su nam se predstavili prošle godine, a bit će i nekih novih polaznika studija.


Svoje vještine na bisernici i braču ponovno će nam pokazati Jurica Tuđan, Danijel Tomašević, Roberto Hren, Martin Durbek, Matija Patrčević, Fran Brleković i Dinko Magenhajm - studenti četvrte, treće odnosno druge godine umjetničkog studija tambure pokrenutog 2019. pod vodstvom maestra Siniše Leopolda i Veljka Valentina Škorvage. Nastupit će kao solisti u skladbama Johanna Sebastiana Bacha, Davida Poppera, Marka Bertića, Veljka Valentina Škorvage, Miroslava Miletića... Prvi put u ciklusu Tamburaškog orkestra HRT-a, predstavit će se studenti prve godine David Ralašić i Damijan Turković, i to na tamburama samicama.


Dakako neće nedostajati ni orkestralnog zvuka naših Tamburaša i skladbi odnosno aranžmana njihova repertoara kao što su Praznik za žice Davida Rosea, Tamburaški divertimento Siniše Leopolda, (praizveden i nagrađen na nedavno održanom 46. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku), Unchained Melody Alexa Northa te Drmeš za Pendereckog Ive Josipovića.


Dolazak na koncert moguć je uz prethodnu najavu na na broj telefona 01/634-3549 ili e-mail adresu glazba.hrt@hrt.hr, radnim danom od 9 do 14 sati, od 12. do 18. svibnja. Prijave primamo do popunjenja slobodnih mjesta.

 

Tamburaški orkestar HRT-a, dirigent Siniša Leopold

Tamburaški orkestar HRT-a, dirigent Siniša Leopold

Foto: Jasenko Rasol / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!