Richard Bona & Alfredo Rodriguez Trio feat. Jazz orkestar HRT-a

15:22 / 05.07.2021.

Autor: DLJI/HRT

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: DLJI / DLJI

Utorak, 20. srpnja 2021. u 21.30

ispred Katedrale


Dubrovačke ljetne igre: Richard Bona & Alfredo Rodriguez Trio feat. Jazz orkestar HRT-a


Jazz orkestar HRT-a

Miron Hauser, dirigent

Richard Bona, gitara, vokal 

Alfredo Rodriguez, klavir

Ludwig Afonso, bubnjevi 

Jazz orkestar HRT-a nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama u društvu sjajnih jazz glazbenika: Richarda Bone, Alfreda Rodrigueza i Ludwiga Afonsa koji čine Richard Bona & Alfredo Rodriguez Trio.


Richard Bona svestrani je glazbenik kojega obožavatelji nazivaju 'afričkim Stingom' te jedan od rijetkih afričkih glazbenika koji se pozicionirao u sam vrh svjetske glazbe. Rođen u malom gradu u Kamerunu, u ranoj dobi postaje fasciniran Jacoom Pastoriusom te, inspiran ovim velikim američkim basistom, i sam počinje svirati bas gitaru kako bi posto jedan od najcjenjenijih basista svijeta. Talentiran i vješt glazbenik djeluje ne samo kao basist, već i kao gitarist, vokalist, aranžer, skladatelj i producent. Nastupao je s umjetnicima poput Johna Legenda, Georgea Bensona, Chake Khan, Branforda Marsalisa, Pata Methenyja i Bobbyja McFerrina. Na Victoires du Jazz Awards 2004. godine, proglašen je najboljim međunarodnim umjetnikom, 2009. godine festival International de Jazz de Montreal uručio mu je nagradu Antonio Carlos Jobim, a prestižna Grand Prix Sacem dodijeljena mu je 2012. godine u kategoriji jazza. Za nagradu Grammy nominiran je tri puta, a osvojio ga je album Speaking Of Now Pat Metheny Groupa, u kojemu je Bona tada svirao gitaru, bas gitaru, udaraljke te bio vokalist.


Koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama Bona priprema sa svojim prijateljem i kolegom s kojim često dijeli svjetske pozornice, mladim kubanskim pijanistom i skladateljem Alfredom Rodríguezom, te s bubnjarom Ludwigom Afonsom.


Njihova glazba prožeta je afro-kubanskim ritmovima u kojima se, kako smo se imali prigode više puta uvjeriti, Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hauser sjajno snalazi!Više na: 72. Dubrovačke ljetne igre


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!