Sudar tradicija / LADO, Jazz orkestar HRT-a i Sudar Percussion - izvedba za škole

28.09.2022.

17:52

Autor: HRT

Plakat koncerata SUDAR Tradicija

Plakat koncerata SUDAR Tradicija

Foto: SUDAR Percussion / Facebook

Ponedjeljak, 3. listopada 2022. u 10.30

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog


Sudar tradicija


Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije

Sudar Percussion

Nakon koncerta, od 11:30 do 12 sati, u predvorju Velike dvorane učenici i profesori moći će razgovarati s članovima svih ansambala i isprobati razne instrumente od širokog spektra udaraljkaškog instrumentarija, puhačkog instrumentarija Jazz orkestra i tradicijskih glazbala ansambla LADO.


Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije i Sudar Percussion ansambl kroz novo i inovativno ruho predstavljaju raznolikost i ljepote tradicijske glazbe s područja cijele Hrvatske na dosada neviđen način. Tako će se kroz više od deset skladbi u aranžmanima Marka Firsta, Aleksandra Vešića, Ivane Kuljerić Bilić i Zorana Šćekića, moći čuti karakteristične vrste pjevanja pojedinih hrvatskih regija poput istarskog tarankanja, ojkanja, klapskog pjevanja i dr.


Ideja projekta je približiti tradicijsku glazbu svim generacijama na jedinstven način i karakterističnim zvukom povezati 40 glazbenika triju različitih ansambala.


U središtu projekta su, uz hrvatske tradicijske instrumente i vokale umjetnika Ansambla LADO, različite vrste udaraljki na kojima sviraju članovi Sudar Percussion ansambla, kao i specifični instrumenti izvrsnog Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.


Program:

Istarski ples br. 2 (trad./arr. Z. Šćekić)

Mi smo rekle (trad./arr. M. First, ork. Z. Šćekić)

Svirka na gajdama (trad./arr. Z. Šćekić)

Bratec kosi (trad./arr. A. Vešić, ork. Z.Šćekić)

Dobra večer ružo moja (trad./arr. Z. Šćekić)

Sumrak zagorja (trad./arr. M. First, ork. Z. Šćekić)

Alaj Jano i Bilogorsko kolo (trad./arr. I. Kuljetić Bilić, ork. Z. Šćekić)

Hot cakes (trad./arr. M. First, ork. Z. Šćekić)


Više informacija...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!