19:52 / 13.07.2021.

Autor: HRT

Tamburaški orkestar HRT-a na Ljetnoj pozornici Bundek

Ljetna pozornica Bundek

Ljetna pozornica Bundek

Foto: promo / Centar za kulturu i informacije Maksimir

Nedjelja, 23. srpnja 2021. u 21.00
Ljetna pozornica Bundek

Pjesme Zagrebu

Tamburaški orkestar HRT-a
Siniša Leopold, dirigent


Gosti:

Drago Diklić & Josipa Lončar


Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda ponovno se udružuje s doajenom hrvatske glazbene scene, šansonjerom jedinstvena stila Dragom Diklićem, te mladom i na opernim pozornicama sve traženijom sopranisticom Josipom Lončar. Oboje su česti i dragi suradnici Tamburaškog orkestra HRT-a, a s Dragom Diklićem Tamburaši su održali i cjelovečernji koncert u svojemu ciklusu U ozračju tambure 2019. godine. Ovaj put nastupaju na Ljetnoj pozornici Bundek te izvode najljepše pjesme posvećene Zagrebu, omiljene kajkavske popevke i starogradske pjesme kao i evergreene od kojih je mnoge napisao i proslavio upravo Drago Diklić osiguravši im trajno mjesto u srcima brojnih generacija.


Skladbe koje bude nostalgiju i radost čut ćemo u svježim aranžmanima za tamburaški orkestar, a među njima su: Dobro mi došel prijatel, Zagorje moje, tak imam te rad, Najlepša je domaća reč, Gde si sad moj prijatel, Pjesma Zagrebu, Tvoja zemlja, Hladan vjetar poljem piri, Teško mi je zaboravit tebe, Opet si plakala, Zagreb je najljepši grad…Koncert počinje u 21 sat, ulaz je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen. Prema uputama HZJZ-a bit će provedena i evidencija posjetitelja, pa organizator moli sve zainteresirane da dođu na vrijeme kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva.


Organizator: Centar za kulturu i informacije Maksimir

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!