Urban&4 i Simfonijski orkestar HRT-a

25.08.2022.

16:51

Autor: HRT

Damir Urban

Damir Urban

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Petak, 9. rujna 2022. u 20.30

Južni travnjak HRT-a


Urban&4

Simfonijski orkestar HRT-a

Alan Bjelinski, dirigent

Simfonijski orkestar HRT-a nastupit će s jednim od najkreativnijih i nasjvestranijih glazbenika na hrvatskoj sceni, Damirom Urbanom i njegovom Četvorkom!


Damir Urban glazbom se bavi od djetinjstva. Kroz godine glazbene karijere izgradio je status kultnog glazbenika, a za svoje stvaralaštvo bio je višestruko nagrađivan. Osvojio je nekoliko Porina: 1996. godine za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu S dlana Boga pala si te za produkciju godine, zatim za album godine i najbolji album alternativne rock glazbe za album Žena dijete. Taj se album smatra remek djelom hrvatske glazbe i jednim od deset najboljih albuma desetljeća. Nagrađen je sa šest rock nagrada Crni mačak. Dobio je i Porin za album Urban & Hauser.


Za album Otrovna kiša, dobitnik je nagrade SFERA 1997. godine, u kategoriji za posebno ostvarenje. Dvije godine poslije, osvaja Nagradu grada Rijeke te nagradu medija za najbolji rock vokal.


U aranžmanima Ante Gele, na Sunčanoj strani Prisavlja, Urban&4 u suradnji sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i maestrom Alanom Bjelinskim, izvest će neke od svojih najvećih hitova.


Ne propustite ovo nesvakidašnje glazbeno iskustvo. 


Za dolazak na koncert prijavite se OVDJE!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!