17:23 / 29.03.2018.

Autor: HRT

Klasika & jazz uz Matiju Dedića i Diega Matheuza u Majstorskom ciklusu

-

-

Foto: - / -

U četvrtak, 26. travnja u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a udružuju se klasika i jazz! Pod ravnanjem maestra Diega Matheuza, kao solist u Gershwinovoj "Rapsodiji u plavom" nastupa Matija Dedić.

Četvrtak, 26. travnja 2018. u 19.30
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog

Klasika & Jazz

Simfonijski orkestar HRT-a
Diego Matheuz
, dirigent
Matija Dedić, klavir

Alfi Kabiljo: Voda i vatra za G. F. Händela, simfonijski hommage
George Gershwin: Rhapsody in Blue, za klavir i orkestar
Dmitrij Šostakovič: 9. simfonija u A-duru, op. 141

EBU-ovu obilježavanju 250. godišnjice Händelove smrti 2009. godine, priključila se, na narudžbu HRT-a, skladba Vatra i voda za G. F. Händela Alfija Kabilja, koju prvi put javno izvodimo u Hrvatskoj. Popularna, ali ne tako često izvođena Rhapsody in Blue Georga Gershwinova traži pijanista koji suvereno vlada spojem jazza i klasike, a u Hrvatskoj ga je pronašla u istaknutom jazz glazbeniku Matiji Dediću. Južnoamerički temperament dirigenta Diega Matheuza, uz Dudamela, najvećega venezuelskog glazbenika izraslog iz programa El Sistema, zasigurno će podići atmosferu raskošnim ritmovima, kojima vrvi i partitura Šostakovičeve 9. simfonije.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Cijena: 40 / 60 kn.

Izravni prijenos na HR3.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!