Nagrada za najbolju produkciju klasične glazbe za album "Porin: viteška opera u pet činova"

06.06.2021.

10:28

Autor: HRT

Najbolja produkcija albuma klasične glazbe: Krešimir Seletković

Najbolja produkcija albuma klasične glazbe: Krešimir Seletković

Foto: HRT / HRT

Na dodjeli glazbene nagrade Porin, održanoj 5. lipnja 2021., u kategoriji Najbolja produkcija albuma klasične glazbe nagradu je osvojio Krešimir Seletković, producent trostrukog albuma Vatroslav Lisinski: Porin, viteška opera u pet činova


Studijska snimka cjelovite verzije opere izdanje je HRT-a, a u izvedbi su sudjelovali tenor Stjepan Franetović, sopranistica Evelin Novak, bariton Ljubomir Puškarić, sopranistica Kristina Kolar, bas Luciano Batinić, mezzosopranistica Irena Parlov i tenor Siniša Galović, uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja. Ton majstor je Božidar Pandurić. 


Također, Concerto rosso za klavir i orkestar Silvija Foretića dobitnik je Porina u kategoriji Najbolja skladba klasične glazbe. Na autorskom albumu Silvija Foretića u izdanju Cantusa izvode je Simfonijski orkestar HRT-a, uz Danijela Detonija za klavirom i pod ravnanjem maestra Nikše Bareze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!