14:20 / 26.04.2021.

Autor: HRT

Povrat sredstava za neodržane koncerte u sezoni 2019./2020. pretplatnicima ciklusa HRT-a

Simfonijski orkestar HRT-a

Simfonijski orkestar HRT-a

Foto: Dario Njavro / HRT

Poštovani pretplatnici Majstorskog ciklusa te ciklusa Kanconijer i Sfumato,


uz produljenje roka povrata sredstava za neodržane koncerte u sezoni 2019./2020. iz Majstorskog ciklusa i ciklusa Kanconijer, jer velikoj većini vas nismo uspjeli ponuditi mogućnost besplatnog ulaza na pojedine koncerte u ovoj sezoni kao nadoknadu za neodržane koncerte u prošloj sezoni, ovim putem također Vam zahvaljujemo na očuvanom zanimanju za rad i program Zbora i Simfonijskog orkestra HRT-a kao i na strpljenju koje ste pokazali čekajući vijest o načinu na koji ćemo nadoknaditi neodržane koncerte u prošloj sezoni za koje ste kupili pretplatničke ulaznice ciklusa Sfumato i Kanconijer.

MAJSTORSKI CIKLUS / KANCONIJER
Nadoknadu nismo bili u mogućnosti ostvariti što zbog ograničenja broja posjetitelja na pojedinim koncertima što zbog činjenice da smo neke planirane koncerte bili prisiljeni otkazati. Svjesni smo i da je daljnji razvoj epidemiološke situacije nepredvidiv te da nije izvjesno hoćemo li uspjeti održati planirane koncerte niti hoćemo li biti u mogućnosti održati ih u nazočnosti publike.


Isplata povrata sredstava, koja je razmjerna iznosu koji otpada na šest od petnaest održanih koncerta kupljene pretplatničke ulaznice Majstorski ciklus / ciklus Kanconijer za sezonu 2019./2020., vršit će se na blagajni dvorane Lisinski, u radno vrijeme blagajne (od ponedjeljka do petka od 11 do 18 sati) od 29. ožujka do 10. lipnja 2021., uz predočenje prošlogodišnje pretplatničke ulaznice i osobne iskaznice ili nekog drugog dokumenta za identifikaciju.

Zbor HRT-a

Zbor HRT-a

Foto: Dario Njavro / HRT

SFUMATO / KANCONIJER
Pretplatničke ulaznice za cikluse Sfumato/Kanconijer u sezoni 2020./2021. nismo stavljali u ponudu radi novih okolnosti u kojima ne možemo svim dosadašnjim pretplatnicima omogućiti posjet koncertima zbog ograničenja broja publike u zatvorenim prostorima kao i neizvjesnog razvoja situacije vezane za epidemiju bolesti Covid-19.


Vjerujemo da ste upućeni da je sezona ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer objavljena, te da se pojedinosti programa nalaze na našoj web stranici glazba.hrt.hr.


Prvi koncert ove sezone iz ciklusa Sfumato održao se u Crkvi sv. Blaža, te je potom uslijedio koncert iz ciklusa Kanconijer u Maloj dvorani Doma sportova i obzirom na dozvoljeni broj publike u dvorani neki od Vas bili su prisutni na oba koncerta, a neki su bili sa nama u izravnom prijenosu putem Hrvatske radiotelevizije. No, ubrzo nas je epidemiološka situacija prisilila da prvi sljedeći koncert u ciklusu Sfumato otkažemo, drugi održimo bez prisustva publike samo uz izravan radijski prijenos, a već na početku 2021. prvom koncertu odgodimo datum održavanja. Koja sudbina čeka preostale koncerte u ovoj sezoni u sklopu ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer ovisi i dalje isključivo o razvoju situacije vezane za epidemiju bolesti Covid-19, a koja nas je u sezoni 2019./2020. primorala da od dvanaest najavljenih koncerata njih pet otkažemo.


Kako Vam zbog neizvjesnog razvoja epidemiološke situacije ne možemo, kao nadoknadu za neodržane koncerte u prošloj sezoni, ponuditi mogućnost besplatnog ulaza na ukupno pet koncerata u sklopu ciklusa Sfumato i ciklusa Kanconijer i na taj način Vam nadoknaditi otkazane koncerte u prošloj sezoni, ponudili bismo Vam povrat sredstava.


Isplata povrata sredstava, koja je razmjerna iznosu koji otpada na pet od dvanaest održanih koncerta kupljene pretplatničke ulaznice ciklusa Sfumato/Kanconijer za sezonu 2019./2020., vršit će se na blagajni Hrvatskog glazbenog zavoda, u radno vrijeme blagajne, do 20. lipnja 2021., uz predočenje prošlogodišnje pretplatničke ulaznice i osobne iskaznice ili nekog drugog dokumenta za identifikaciju.


Do što skorijeg ponovnog susreta, srdačno Vas pozdravljamo i zahvaljujemo na Vašem razumijevanju i povjerenju.


S poštovanjem,


Glazba HRT-a

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!