Nastavak lijepe tradicije gostovanja Simfonijskog orkestra HRT-a u Villachu

29.11.2022.

16:06

Autor: HRT

Simfonijski orkestar HRT-a u Villachu

Simfonijski orkestar HRT-a u Villachu

Foto: kolege / HRT

Simfonijski orkestar HRT-a nastupio je u ponedjeljak, 28. studenoga 2022. u Villachu, u Austriji, pod ravnanjem maestra Aleksandra Markovića i uz pijanisticu Jasminku Stančul. Pred brojnom publikom u tamošnjem Kongresnom centru, izveli su isti program koji je u četvrtak, 24. studenoga zadivio i publiku Majstorskog ciklusa u Zagrebu: simfonijsku pjesmu Tapiola Jeana Sibeliusa, Drugi koncert za klavir i orkestar, op. 40 Felixa Mendelssohn-Bartholdyja i Petu simfoniju Ludwga van Beethovena.

Gostovanje u Villachu, u koncertnoj sezoni Kongresnog centra odnosno Dvorane Gottfried von Einem, nastavak je tradicije započete 2012. godine upravo uz maestra Aleksandra Markovića. Lijepa praksa gostovanja u inozemstvu uz maestra Markovića urodila je sjajnim nastupima Simfoničara kako u Villachu proteklih godina, tako i u Rosenheimu u Bavarskoj 2019. Ovim gostovanjem, nastavlja se lijepa suradnja s organizatorima sezone u Villachu. Sudeći prema odazivu i toplom prijemu tamošnje publike, zajednički nastup Simfonijskog orkestra HRT-a i maestra Markovića događaj je koji se iščekuje!


Ovaj put, pridružila im se pijanistica Jasminka Stančul koja je, baš kao i Zagrebu, nakon nadahnutog Mendelssohnova drugog Klavirskog koncerta za dodatak odsvirala jednu od Studija za klavir Borisa Papandopula.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!