Simfonijski orkestar HRT-a ispratio staru godinu u Čakovcu

02.01.2023.

14:03

Autor: HRT

Emilia Rukavina, Ivo Lipanović, Simfonijski orkestar HRT-a

Emilia Rukavina, Ivo Lipanović, Simfonijski orkestar HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Simfonijski orkestar HRT-a ispratio je staru 2022. godinu tradicionalnim nastupom u Čakovcu 31. prosinca. U Centar za kulturu Čakovec, pod vodstvom maestra Ive Lipanovića, uz gošću, mezzosopranisticu Emiliu Rukavinu, Simfoničari su donijeli gala program nekih od najljepših instrumentalnih i vokalnih opernih točaka.

Odnedavno solistica Opere HNK u Zagrebu, mezzosopranistica Emilia Rukavina diplomirala je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Martine Gojčete Silić, a svoje prve profesionalne nastupe ostvarila je u riječkoj Operi Ivana pl. Zajca. Dobitnica je i niza nagrada na međunarodnim pjevačkim natjecanjima. U Čakovcu je zablistala kao Rosina u ariji Una voce poco fa iz Seviljskog brijača Gioacchina Rossinija, Dalila u ariji Mon coeur s’ouvre a ta voix iz opere Samson i Dalila Camillea Saint-Saënsa, te kao Carmen u glasovitoj Habaneri iz opere Carmen Gorgesa Bizeta.


Iskusni operni znalac i uvijek drag gost Simfonijskog orkestra HRT-a, maestro Ivo Lipanović na program je uvrstio i omiljene instrumentalne točke iz opera i scenskih glazbi Jacquesa Offenbacha (uvertira Orfeju u podzemlju), Petra Iljiča Čajkovskog (Valcer iz Evgenija Onjegina), Bedřicha Smetane (Ples komedijaša iz Prodane nevjeste), Amilcarea Ponchiellija (Ples satova iz Gioconde), Charlesa Gounoda (Valcer iz Fausta) te Georgesa Bizeta (Farandola iz Arležanke). Za kraj, kako i dolikuje svečanom koncertu kojim se ispraća stara i pozdravlja nova godina, publika u Čakovcu uživala je u remek-djelu Johanna Staussa mlađeg: valceru Na lijepom plavom Dunavu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!