Simfonijski orkestar HRT-a otvorio Ljetne priredbe na Krku

12:06 / 20.06.2022.

Autor: HRT

Filip Filipović, Darija Auguštan, Ivo Lipanović, Simfonijski orkestar HRT-a

Filip Filipović, Darija Auguštan, Ivo Lipanović, Simfonijski orkestar HRT-a

Foto: Igor Gržetić / Centar za kulturu grada krka

U petak, 17. lipnja, Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića nastupio je na otvorenju 66. Ljetnih priredbi na Krku. Program naslovljen Arije pod zvijezdama bio je posvećen nekima od najljepših opernih ulomaka, a uz Simfoničare, izvodili su ih sopranistica Darija Auguštan i tenor Filip Filipović.

Maestro Ivo Lipanović, svakako jedan od naših najvećih dirigentskih autoriteta za opernu glazbu, na otvorenoj pozornici na krčkoj rivi, predvodio je program sazdan od bisera operne literature, instrumentalnih točaka, arija i dueta iz glasovitih opera kao što su Moć sudbine i Traviata Giuseppea Verdija, Faust i Romeo i Julija Charlesa Gounoda, Samson i Dalila Camillea Saint-Saënsa, Ljubavni napitak Gaetana Donizettija, Cavalleria rusticana Pietra Mascagnija, te Lastavica, Manon Lescaut i La boheme Giacoma Puccinija. 


Mladi solisti, sve traženiji i sve uspješniji na hrvatskim i inozemnim pozornicama, sopranistica Darija Auguštan i tenor Filip Filipović, pokazali su širok raspon svojih interpretativnih mogućnosti i skladnu međusobnu suradnju, dočaravši čitavu plejadu opernih likova: Alfreda, Violetu, Juliju, Nemorina, Magdu, Mimi, Rodolfa...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!