11:30 / 27.05.2020.

Autor: Tamara Džebić Šaljan/VIK/HRT

Simfonijski orkestar HRT-a ponovno u studiju – četiri koncerta u četiri dana

Komorni sastav Simfonijskog orkestra HRT-a u Studiju 7

Komorni sastav Simfonijskog orkestra HRT-a u Studiju 7

Foto: Marija Štilinović / HRT

Članovi Simfonijskog orkestra HRT-a okupljeni u komorne sastave započeli su sinoć ciklus od četiri koncerta (do 29. svibnja) u 20 sati u Studiju 7 na HRT-u.
Nakon tjedana izolacije, snimanja izvedbi kod kuće, razdvojenosti od kolega i nemogućnosti zajedničkog muziciranja uživo, Hrvatska radiotelevizija (HRT) polako stvara nove okolnosti za interakciju glazbenika i publike.

Članovi Simfonijskog orkestra HRT-a okupljeni u komorne sastave započeli su sinoć ciklus od četiri koncerta (do 29. svibnja) u 20 sati u Studiju 7 na HRT-u. Zabilježit će se i za radijski i za televizijski program, a mogu se čuti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskoga radija i vidjeti u live streamu na YouTube kanalu ansambala te zatim u programu HTV-a.

Nadamo se da je to ujedno početak povratka publike glazbenicima i glazbenika publici, a krajnji je cilj susret na koncertima uživo.
-  U planu je naše daljnje aktivnosti obnova i povratak aktivnostima kakve smo imali i prije ove epidemijske situacije. To su tonska snimanja za radijski program, u planu su koncerti na otvorenom u dvorištu HRT-a kojima ćemo obilježiti i Svjetski dan glazbe i završiti sezonu Jazz orkestra HRT-a. U planu su nastupi na ljetnim festivalima barem u onoj mjeri u kojoj su ostali sačuvani, a onda ćemo vidjeti što nosi jesen… Mi planiramo normalne koncertne sezone, kazala je Ivana Kocelj, rukovoditeljica Radne jedinice Glazba HRT-a.

Ne propustite putem interneta ili radija i/ili platforme HRTi biti uz koncerte komornih sastava Simfonijskog orkestra HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!