"Stvaranje svijeta" Josepha Haydna i u ciklusu "Lisinski subotom"

12:06 / 27.09.2021.

Autor: KDVL

Solisti, Tomislav Fačini, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a

Solisti, Tomislav Fačini, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Remek-djelo Josepha Haydna, „glazbenu Sikstinsku kapelu“, kako mnogi nazivaju Stvaranje svijeta, besprijekorno su izveli Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, uz posebno nadahnute soliste, svjetski etablirane pjevače koje domaća publika nema često priliku slušati: sopranisticu Evelin Novak, tenora Krešimira Špicera i bas-baritona Krešimira Stražanca.

Posjetitelji su ovaj koncert dočekali s osobitom radošću i senzibilitetom te snažnih emocija nije nedostajalo ni na pozornici ni u gledalištu.


Po završetku koncerta koji je publika nagradila dugim oduševljenim pljeskom, maestro i solisti ponovno su se popeli na pozornicu te su publici ispričali kako je došlo do ovog projekta i suradnje, kako su oni doživjeli izvedbu te podijelili neke zanimljive činjenice iz svojih života i karijera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!