07:18 / 05.10.2019.

Autor: M.Š./SGJ/HRT

Večer arija 'u režiji' Dorotića i Paronija

Domagoj Dorotić ispred Simfonijskog orkestra HRT-a

Domagoj Dorotić ispred Simfonijskog orkestra HRT-a

Foto: - / HRT

Domagoj Dorotić i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Paola Paronija priuštili su još jednu poslasticu publici 44. Samoborske glazbene jeseni.
Tenor Domagoj Dorotić i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta Paola Paronija priuštili su još jednu poslasticu publici 44. Samoborske glazbene jeseni.

U velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta izveli su arije i stavke iz opernih uspješnica. Tako su se na repertoaru našli uvertira operi Wilheim Tell Gioacchina Rossinija, arija Nemorina Una fortiva lagrima iz drugog čina opere Ljubavni napitak Gaetana Donizettija, arija Werthera Pourqoi me reveiller iz trećeg čina opere Werther Julesa Masseneta, uvertira operi Nabucco Giuseppea Verdija, recitativ i arija Macduffa O figli miei… Ah, la paterna mano iz četvrtog čina opere Machbeth Giuseppea Verdija, Poloneza iz trećeg čina opere Jevgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog, arija Lenskog Kuda, Kuda iz drugog čina opere Jevgenij Onjegin Petra Iljiča Čajkovskog, simfonijski intermezzo iz opere Cavalleria rusticana Pietra Mascagnija te arija Cavaradossija E lucevan le stelle iz trećeg čina opere Tosca Giacoma Puccinija.

U dvorani nije bilo dovoljno mjesta za sve koji su željeli čuti što je Samoborac Domagoj Dorotić darovao publici, a njegov moćni tenor imao je snažnu podršku Simfonijskog orkestra HRT-a koje je sjajno vodio gost iz Italije Paolo Paroni. Dugotrajan pljesak i oduševljenje publike izmamio je i dodatak - ariju Nessun dorma iz Puccinijevog Turandota na što je publika odgovorila ovacijama.

                                           Domagoj Dorotić pozdravlja svoje Samoborce na kraju koncerta

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!