#zajednozaglazbenu uz Simfonijski orkestar HRT-a

18:26 / 21.06.2021.

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: Marija Štilinović / HRT

Ponedjeljak, 21. lipnja 2021. u 20.45

Južni travnjak zgrade HRT-a


#zajednozaglazbenu


Simfonijski orkestar HRT-a
Alan Bjelinski, dirigent


Vanna
Renata Sabljak
Josipa Lisac
Tereza Kesovija
Zsa Zsa i Hiljson Mandela
Albina Grčić
Vokalni ansambl L.I.P.E
Massimo
Ervin Baučić
Gibonni
Petrit Çeku
Damir Urban i 4
Neno Belan
Psihomodo Pop
Detour
Hladno pivoU ponedjeljak, 21. lipnja, na Svjetski dan glazbe, Hrvatska radiotelevizija (HRT) poziva gledatelje da se pridruže humanitarnom koncertu #zajednozaglazbenu. Riječ je o zajedničkoj humanitarnoj akciji HDS-a (Hrvatskog društva skladatelja), HGU-a (Hrvatske glazbene unije) te HRT-a za Glazbenu školu Fran Lhotka u Sisku i Petrinji.

Kako bismo još jače povezali glazbu i humanost, na velikoj sceni na Prisavlju nastupit će brojni vrhunski glazbenici: Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, bend pod ravnanjem Nikše Bratoša, uživat ćemo u izvedbama: Vanne, Renate Sabljak, Josipe Lisac u suradnji s bendom Hladno pivo, Vokalnog ansambla L.I.P.E iz Siska, Tereze Kesovije, Zsa Zsae i Hiljsona Mandele, Albine Grčić, Massima, Ervina Baučića, Gibonnija, Petrita Çekua, Damira Urbana i 4, Nene Belana. Bit će tu i bendovi Psihomodo Pop, Detour i Hladno pivo. Svoj glazbeni pozdrav poslat će nam iz Splita Doris Dragović, Zorica Kondža ,Tedi Spalato i Ante Gelo, iz Osijeka Pero Galić, Goran Bošković, Nera Mamić, Kruno Dražić, Šima Jovanovac, Drago Laban, Branimir Jovanovac, Franjo Sarić, iz Dubrovnika klapa Kaše, Silente, Dora Kamber i Pero Škobelj, iz Pule Bruno Krajcar, Alen Vitasović, Edi Maružin, Gabi Galant, a Olja Dešić i Vlado Simčić Vava okupili su riječke rockere svih generacija koji će zajedničkom izvedbom pjesme Ajmo Rijeka poslati glasan poziv zajedno za glazbenu, zajedno za nove mlade ljude koji će nam se pridružiti na koncertu.


Koncert je na rasporedu u ponedjeljak 21. lipnja u 21 sat na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), a prenosit će ga i Drugi program Hrvatskoga radija (HRT-HR2).


Cilj akcije #zajednozaglazbenu je pozivom na humanitarni broj telefona , koji će biti otvoren toga dana, prikupiti novac koji će se koristiti za kupnju glazbenih instrumenata te omogućiti starim i novim polaznicima Glazbene škole Fran Lhotka nastavak bavljenja glazbom te ostvarenje njihovih glazbenih snova. Akciju možete podržati sve do nedjelje 27. lipnja.


Polaznici Glazbene škole već su pokazali koliko im je važna glazba. Samo nekoliko dana nakon potresa Sara Kolar svojem je srušenu gradu darovala Elegiju Rudolfa Matza, a profesori i ostali polaznici glazbene škole organizirajući koncerte ispred oštećene zgrade željeli su reći kako glazba u Sisku ne smije utihnuti. 40–ak profesora i učenici škole u Sisku organizirali su istoimenu akciju odmah nakon potresa. Brojni glazbenici priključili su se akciji, glazbeni autori donirali su tantijeme od svojih prava, a naša je želja da ponovnim pokretanjem ove akcije pomognemo odvijanju glazbenog obrazovanja u Sisku i Petrinji jer glazba u njihovom gradu ne smije utihnuti. Humanitarnim koncertom oni veliki, stariji i poznati glazbenici zahvalit će mladim ljudima iz Siska i Petrinje na najljepši način: izvodeći glazbu za njih!


Voditelji humanitarnog koncerta #zajednozaglazbenu su Duško Ćurlić i Ivan Vukušić, redatelj je Tihomir Žarn, realizatorica Vesna Luković Žarn, glazbeni producent Nikša Bratoš, majstor rasvjete Marko Foretić, a scenograf Igor Juras.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!