17:07 / 28.06.2018.

Autor: HRT

Zatvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara

-

-

Foto: - / -

I ove godine Simfonijski orkestar bit će dio svečanosti zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Program predvodi maestro Daniele Rustioni, kojemu će to biti drugi put na čelu Simfoničara.
Subota, 25. kolovoza 2018. u 22 sata
ispred crkve sv. Vlaha

Simfonijski orkestar HRT-a
Daniele Rustioni, dirigent
Cameron Carpenter, orgulje

Sergej Rahmanjinov / ar. C. Carpenter: Rapsodija na Paganinijevu temu, op. 43
Camille Saint-Saëns: Simfonija br. 3 u c-molu, op. 78
Louis Vierne: Simfonija br. 1, finale (solo)

I ove godine Simfonijski orkestar bit će dio svečanosti zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Program predvodi maestro Daniele Rustioni, kojemu će to biti drugi put na čelu Simfoničara; prvi put se predstavio u Zagrebu, u Majstorskom cikusu u ožujku 2017. godine. Osim što nastupa diljem svijeta, sa svoje 34 godine, već je šef-dirigent Nacionalne opere u Lyonu i šef-dirigent Orkestra Toscane. Ovom prigodom, na pozornici će mu se pridružiti još jedan proslavljeni glazbenik mlađe generacije - nagrađivani orguljaš Cameron Carpenter, koji osim svojim sviračkim umijećem, pažnju privlači i jedinstvenim instrumentom koji s njim ide na turneje i gostovanja, nazvanim Međunarodne putujuće orgulje (The International Touring Organ – ITO). Od dovršetka 2014. godine, upravo po Cameronovim nacrtima, glazbenik je taj digitalni instrument afirmirao na najprestižnijim svjetskim pozornicama!

Više o koncertu...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!