Simfonijski orkestar HRT-a, Ivan Repušić, Nadine Sierra, Filip Filipović

29.06.2022.

17:10

Autor: HRT

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre

Foto: promo / promo

Četvrtak, 25. kolovoza u 22 sata

Ispred Katedrale, Dubrovnik


Simfonijski orkestar HRT-a

Ivan Repušić, dirigent

Nadine Sierra, sopran

Filip Filipović, tenor


Program:

Gaetano Donizetti, Charles Gounod, Petar Iljič Čajkovski, Giuseppe Verdi

Simfonijski orkestar HRT-a neizostavan je nositelj svečanosti zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Tako će i biti i za kraj ovogodišnjeg 73. izdanja festivala, kada će na čelo orkestra ponovno stati maestro Ivan Repušić. Šef dirigent Minhenskog radijskog orkestra i prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu koji se uvijek rado vraća na hrvatske koncertne podije, u Dubrovniku će predvoditi operni gala program.


U goste nam stiže jedna od najistaknutijih predvodnica mlade generacije opernih zvijezda: američka sopranistica Nadine Sierra. Hvaljena zbog ljepote svojega vokala, besprijekorne tehnike i izuzetne muzikalnosti, iza sebe već ima nastupe u najvećim opernim kućama svijeta - Metropolitanu, Scali, Pariškoj operi, Državnoj operi u Berlinu, kao i na najprestižnijim koncertnim pozornicama – Salle Gaveau, Philharmonie u Berlinu, Konzerthaus u Beču…


Pridružit će joj se jedan od najperspektivnijih mladih pjevačkih talenta s naše scene – tenor Filip Filipović. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu debitirao je u ulozi Mehmeda Sokolovića u operi Nikola Šubić Zrinjski, a nedavno je zadivio nastupom na Operi pod zvijezdama na Sunčanoj strani Prisavlja.


Više o koncertu...


ORGANIZACIJA: Dubrovačke ljetne igre


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!