Urban&4 uz Simfonijski orkestar HRT-a u Areni

17.03.2023.

15:35

Autor: HRT

Urban&4 uz Simfonijski orkestar HRT-a u Areni

Urban&4 uz Simfonijski orkestar HRT-a u Areni

Foto: promo / promo

Subota, 10. lipnja 2023. u 20.30

Arena, Zagreb


Urban&4

Simfonijski orkestar HRT-a

Alan Bjelinski, dirigent

Jedan od najsvestranijih i najkreativnijih glazbenika na domaćoj sceni, Damir Urban, najavio je veliki koncert u Areni Zagreb. Urban i njegova Četvorka na veliku pozornicu zagrebačke Arene stižu u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a kojim će ravnati maestro Alan Bjelinski. Bit će drugi zajednički nastup glazbenika nakon prošloljetne suradnje na Sunčanoj strani Prisavlja.


Damir Urban se glazbom bavi još od djetinjstva, a njegova bogata karijera obuhvaća više od desetak autorskih albuma objavljenih tijekom godina rada u grupi Laufer, kao i onih objavljenih tijekom samostalne karijere (The best off, Pustinje, EP, Otrovna kiša, Žena dijete, Retro, Hello!, No mix no sex, Urban & Hauser, Kundera, Mamut, Live at Lisinski, Skice...).


Rad u Lauferu i Urban&4, kao i rad na albumu sa svjetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom donosi mu čitav niz strukovnih priznanja u vidu nagrada Porin, Crni mačak i MTV Gold Award, te priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Milivoj Körbler Hrvatskog društva skladatelja. Surađivao je s mnogim poznatim i priznatim glazbenicima (Gibonni, Rade Šerbedžija, Stjepan Hauser, Matija Dedić, Orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, En Face, Vatra…), a mnoge su njegove pjesme svoj novi život dobile kroz više nego uspješne obrade.


Tijekom posljednjih nekoliko godina intenzivnije surađuje s Antom Gelom. Ta suradnja rezultirala je koncertnim albumom Urban&4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski koji je ovjenčan s tri Porina. Iste godine je pjesma Iskra dobila nagradu Porin za najbolju izvedbu grupe s vokalom, ali i Porin za najbolju pjesmu godine.


Div, Pseća oluja, Nitko osim nas i Sama singlovi su s hvaljenog albuma Lipanj, Srpanj, Kolovoz, koji je dobio nagrade Porin za 'Album godine' te za 'Najbolji album rock glazbe'. Singl Sama odnio je nagrade za 'Pjesmu godine' te 'Najbolju izvedbu grupe s vokalom', a Urban &4 dobitnici su i nagrada Rock&Off u kategorijama 'Pjesma godine' te Iskonova nagrada publike. Urbanova vjerna publika svaki njegov novi singl objeručke dočeka, što redovito pokazuju ovacijama na njegovim koncertima. Damir Urban svojim koncertima nikoga ne ostavlja ravnodušnim te zaista ne čudi što se za njegove nastupe uvijek traži ulaznica više.


Ulaznice...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!