25. koncert Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda u Omišu

15.07.2022.

13:43

Autor: HRT

Tamburaški orkestar HRT-a u Omišu

Tamburaški orkestar HRT-a u Omišu

Foto: FDK / FDK

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, u četvrtak, 14. srpnja 2022., na Festival dalmatinskih klapa u Omišu vratio se koncert Grad Zagreb Gradu Omišu – Kajkavske popevke Dalmaciji Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniše Leopolda.

Tradicionalni koncert Tamburaškog orkestra HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda ponovno je u Omiš donio tamburašku glazbu i ono najbolje s repertoara naših Tamburaša, dakako, u suradnji s nizom gostiju. Renata Sabljak, Četiri tenora - Đani Stipaničev, Filip Hozjak, Vladimir Garić i Marko Pecotić, te klapa Kaše iz Dubrovnika na trgu sv. Mihovila izvodili su skladbe i pjesme kao što su uvertira Zagreb, Zagreb - na Omiškoj stini, Zlatni dečki, Dobro mi došel, prijatel, Suza za Zagorske brege, Golubovi, Moj Zagreb, tak imam te rad, Da sem ti z lasima zvezala roke, Baltazar, La musica di notte, Vužgi, Serbus Zagreb…


Bio je to jubilarni 25. koncert Tamburaškog orkestra HRT-a na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Pokrovitelj koncerta je Gradska Skupština Grada Zagreba. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!