Čestitka Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine

07.12.2021.

18:12

Autor: HRT / RTV Vojvodine

Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine

Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine

Foto: / / /

U povodu 80. obljetnice djelovanja Tamburaškog orkestra HRT-a, Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine uputio je svojim kolegama u Hrvatskoj toplu i srdačnu video čestitku.

Uz zvuke Jeftanovićevog kola, čestitku im je uputio Bojan Trenkić, koji u orkestru svira čelo, a ujedno je predsjednik Savjeta tamburaških društava Vojvodine. Obratio im se u ime svih članova Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodine, među kojima su umjetnički voditelj Dubravko Isakov Cicko te koncert-majstori Saša Obad Šćitaroci i Dejan Radović. Uz lijepe želje u povodu obljetnice, izrazio je žaljenje što se zbog pandemijskih ograničenja nije realizirala planirana suradnja – zajednički koncerti u Novome Sadu i Zagrebu - uz nadu da će se ostvariti u 2022. godini.

Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine prije tri godine obilježio je 60 godina postojanja. Put mu je bio sličan kao i Tamburaškom orkestru HRT-a: nastao je iz malog ansambla osnovanog za potrebe radijskog programa 1949. godine pri Radiju Novi Sad te je izrastao u reprezentativni orkestar međunarodne reputacije koji izvodi širok raspon repertoara i djeluje kao čuvar i promotor tamburaške tradicije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!