Jacques Houdek uz Tamburaški orkestar HRT-a

12:32 / 23.04.2021.

Autor: Krešimir Volarević/DJH/M.Š./HRT

Jacques Houdek u ozračju tambure

Jacques Houdek u ozračju tambure

Foto: Marija Štilinović / HRT

Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) i maestro Siniša Leopold za novi koncert iz ciklusa U ozračju tambure pripremaju snimanje, bez publike, s jednim od ponajboljih hrvatskih vokalista – Jacquesom Houdekom, koje će se održati u nedjelju 25. travnja u HRT-ovom studiju Anton Marti. 

Uz Jacquesa, gosti Tamburaškog orkestra HRT-a, bit će mladi pjevač Roko Blažević i violinist Antun Stašić, a na programu će se uz Jacquesove hitove naći i niz svevremenskih hrvatskih uspješnica u aranžmanima pisanim baš za HRT-ove Tamburaše. Svojim moćnim vokalom Jacques će podsjetiti na glazbene velikane, interprete i autore, koji su zadužili našu glazbenu scenu, a nažalost više nisu s nama, kao što su Miljenko Prohaska, Ivo Robić, Arsen Dedić, Vice Vukov, Vinko Coce, Dino Dvornik, Oliver Dragojević, Rajko Dujmić, Tomislav Ivčić, Krunoslav Kićo Slabinac, Ivica Šerfezi.

O koncertnom snimanju za Dobro jutro, Hrvatska govorili su maestro Leopold i Jacques Houdek.


- Uvijek nastojim biti pomalo drugačiji. Ovog puta u goste smo pozvali sjajnog Jacquesa Houdeka sa željom da se prisjetimo pjevača koji na žalost više nisu s nama a obilježili su trajno hrvatsku glazbenu scenu… Zapjevat ćemo i zasvirati na tamburama njihove nezaboravne hitove koje su nam ostavili u trajno vlasništvo. Iako samo pred televizijskim kamerama dat ćemo sve od sebe – kazao je maestro Leopold.


Iako smo bez publike, svirat ćemo jednakim žarom da 'prebacimo preko malih ekrana'.

Jacques Houdek

A kako zvuče hitovi Jacquesa Houdeka u tamburaškim aranžmanima?

- Vrlo prirodno i vrlo organski, vrlo logično kada se pametno napravi i kada imate podršku ovakvog orkestra koji je u stanju odsvirati zaista sve. I maestra koji to podržava svestrano i umjetnički i glazbeno i strateški… tako da smo se, uz sve velikane glazbene sceni koji su trajno obogatili naše živote, usudili napraviti nekoliko mojih pjesma u novim aranžmanima. 

- Svaka dobra pjesma u novom aranžmanu u izvođaču probudi nešto novo, neke 'nove ćelije' za koje nisi niti znao da postoje iako pjevaš već 20 godina. To je ljepota i privilegij našeg posla. Pogotovo danas kada smo predugo bez glazbe na standardni način. Svi izgaramo, jedva čekamo nedjelju i veselimo se jako – iskren je bio Jacques.

Na kraju razgovora Jacques i Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Leopolda izveli su hit Rajka Dujmića 'Tonka'. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!